Форма № 086-1/о: довідка про медогляд школярів

Автор
Експертна редакція порталу
Скачайте бланк медичної довідки дитини та ознайомтеся, як заповнити документ за формою 086-1/о

 

Форма первинної облікової документації № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду» — медичний документ, який видають батькам (іншим законним представникам дитини) на руки після проведеного щорічного медичного огляду.

Готову довідку учня подають медичному працівникові навчального закладу.

Щорічний медичний огляд дає можливість контролювати стан здоров’я школярів, оцінювати ризики виникнення алкогольної та наркотичної залежності серед учнів шкіл та покращити ситуацію з профілактичними щепленнями.

Довідка учня — форма 086-1/о: нормативні документи

Форма довідки школяра та інструкція щодо її заповнення затверджені наказом МОЗ «Про удосконалення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів» від 16.08.2010 № 682. 

Згідно з наказом у графіку роботи лікувально-профілактичних закладів слід передбачити «дні школяра», коли учні могли б безперешкодно пройти профілактичний медичний огляд.

Медичну довідку заповнюють на кожного школяра, який пройшов медичний огляд. Дані огляду вносять також до амбулаторної карти хворого чи історії розвитку дитини.

 

Довідка про медогляд учня: форма МОЗ 086-1/о 

Довідка учня - форма 083-1/о

Скачати

✅✅✅Профілактичні медичні огляди учнів: графік, направлення, список лікарів

 

Як видавати форму 086-1/о — довідку учня

Учні загальноосвітніх навчальних закладів мають відвідати щорічний профілактичний огляд у медичному закладі, у якому вони були на спостереженні протягом календарного року.

Школярі, які проживають у сільській місцевості, можуть пройти огляд та отримати медичну довідку за формою № 086-1/о у районних, міських, обласних та республіканських медичних закладах за наявності в них відповідних умов.

Профілактичні огляди можуть проводитись також мобільними лікарськими бригадами. Такий варіант проведення огляду передбачений за умови, що ці бригади будуть оснащені необхідною діагностичною апаратурою.

До проведення оглядів залучаються:

  • дитячий хірург — перед вступом до школи, в 11 р., в 14—15 р.
  • дитячий ортопед-травматолог — перед вступом до школи, в 11 р.
  • дитячий офтальмолог — перед вступом до школи, в 11 р.
  • стоматолог — перед вступом до школи, в 11 р., в 14—15 р. та в 16—17 р.
  • гінеколог — в 14—15 р. та в 16—17 р.
  • дитячий ендокринолог — в 14—15 р.

Додатково до оглядів залучають інших спеціалістів, якщо в цьому є потреба. Зокрема, школярі проходять консультування у психолога.

До комплексу діагностичних заходів включають:

  • перевірку гостроти зору
  • діагностику гостроти слуху
  • визначення постави
  • загальний аналіз крові
  • флюорографію

Медичні огляди проводять у присутності батьків чи інших законних представників дитини. Паралельно з опитуванням та оглядом школярів лікар проводить просвітницьку бесіду стосовно вживання алкоголю та куріння.

✅✅✅ Семінари та вебінари для медиків

Довідка форми 086-1/0: як заповнювати 

За організацію проведення профілактичного огляду відповідає один із заступників керівника медичного закладу. Після завершення медичного огляду лікар виписує медичну довідку за формою № 086-1/о. Згідно з інструкцією до бланка довідки вносять дані про:

  • медзаклад, в якому учень проходив профілактичний огляд, — повна назва та місце розташування
  • пацієнта — ПІБ учня, дата його народження, адреса проживання, телефон, найменування та адреса школи та клас, в якому він навчається
  • стан здоров’я учня — дата проведення поточного, попереднього та наступного медичного огляду, виставлені діагнози, група для занять фізкультурою

Якщо в учня виявили якесь захворювання, назву хвороби лікар може вказати в довідці лише з дозволу одного з батьків чи іншого законного представника дитини. До медичної довідки заносять також рекомендації щодо подальшого медичного нагляду за дитиною залежно від встановленого діагнозу.

Після огляду усіх спеціалістів та проведення необхідних обстежень, заповнюється форма no 086-1/о. Підписує документ та ставить свою печатку біля підпису педіатр чи лікар загальної практики — сімейної медицини, під наглядом якого знаходиться учень.



зміст

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді