Звіт про обіг наркотичних лікарських засобів: форма та термін подання до Держлікслужби

Автор
Експертна редакція порталу
Подавати звіт до Держлікслужби треба до 31 січня року, що настає за звітним періодом

Юридичні особи, які здійснюють діяльність з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, зобов’язані звітувати про кількість:

  • наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що використовують
  • запасів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів станом на 31 грудня звітного року

Наркотичні засоби та прекурсори: курс

УВАГА! Постановою від 08.09.2021 № 939 КМУ вніс зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України, розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного переліку. Зокрема подавати звіт до Держлікслужби тепер маєте до 31 січня року, що настає за звітним періодом. 

Заклади, які не звітують щороку або подають недостовірні дані у звітах, порушують вимоги Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» від 15.02.1995 № 60/95-ВР та деяких постанов КМУ. Якщо ви без поважних причин не подасте вчасно звітність, до вашого закладу можуть прийти із позаплановою перевіркою.

Звіт про реалізацію та використання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів  

Звіт про обіг наркотичних (психотропних) лікарських засобів: новий термін подання

Скачати

✅✅✅ Акт про знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів: скачати зразок

Форма звіту до Держлікслужби

Звіт складають за формою, поданою в додатку 9 до постанови КМУ від 03.06.2009 № 589. Видаляти або додавати графи, змінювати форму тощо заборонено.

Обов’язково чітко зазначайте повну назву закладу і поштову адресу в графі «найменування суб’єкта господарювання, його місцезнаходження». У графі «види господарської діяльності» вкажіть види діяльності, на які заклад отримав ліцензію.

Багато запитань у суб’єктів господарювання виникає щодо серії, номера та дати видачі ліцензії. Власникам «сучасної» ліцензії достатньо подати таку інформацію: «ліцензія б/н від 01.01.2020». У цьому випадку 01.01.2020 — дата рішення про видачу ліцензії, яку оприлюднюють на сайті Держлікслужби.

Як заповнювати звіт до Держлікслужби

Заповнюючи звіт, скористайтеся такими порадами:

  • чітко зазначте повну назву закладу і поштову адресу у графі «найменування суб’єкта господарювання, його місцезнаходження»
  • зазначте види діяльності, на які заклад має ліцензію, у графі «види господарської діяльності» 
  • правильно вкажіть серію, номер і дату рішення про видачу ліцензії, яку оприлюднили на сайті Держлікслужби
  • правильно вкажіть одиниці виміру: рідкі наркотичні (психотропні) лікарські засоби — в ампулах, тверді (таблетки, капсули) — в упаковках
  • вкажіть кількість препаратів наркотичних засобів та психотропних речовин, які фактично використали для хворих відповідно до призначень лікарів, у графі «використано за звітній період» 
  • правильно заповніть графу «складські запаси станом на 31 грудня»: врахуйте залишки в цілому по закладу (у відділеннях, кабінетах, постах)
  • врахуйте прекурсори списку 2 таблиці IV Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою КМУ від 06.05.2000 № 770 (якщо заклад використовує такі препарати)
  • вкажіть ПІБ особи, що склала звіт, та контактний номер телефону


зміст

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді