За два-три місяці регіони отримають 416 нових автомобілів ЕМД

ДП «Медичні закупівлі України» отримало завдання від МОЗ закупити 416 одиниць спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги. Про це під час щоденного брифінгу заявила заступниця міністра охорони здоров’я України Світлана Шаталова

Індикатори якості ► розробка + зразки документів

19 регіонів України отримають 416 нових «швидких» протягом двох-трьох місяців.

«Ідеться про автомобілі екстреної допомоги двох типів: 273 автомобілі типу В — стандартні лінійні швидкі, та 143 одиниці типу С — реанімобілі, актуальні у період пандемії», — уточнила заступниця міністра.

За два-три місяці регіони отримають 416 нових автомобілів ЕМД

Нині в Україні працює 2947 автомобілів екстреної медичної допомоги. Із них із терміном експлуатації:

  • понад 10 років — майже 700
  • понад 5—10 років — більше 1600

За словами заступниці міністра, українські заклади охорони здоров’я потребують 1400 нових «швидких». У рамках виділеного бюджету вже закуплено третину автомобілів від цієї кількості.

«Уперше в Україні придбають автомобілі екстреної медичної допомоги з повним приводом. Така комплектація потрібна для важкодоступних місцевостей, наприклад гірських районів, де, на жаль, досі використовується стара радянська техніка», — додала Світлана Шаталова.

Нагадаємо, раніше у МОЗ припускали, що бригадам ЕМД можуть дозволити викликати Нацполіцію, щоб забезпечити супровід на роботі.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

ProZorro для закупівлі лікарських засобів

Наприкінці грудня розробники електронної системи ProZorro інтегрували її з Національним переліком основних лікарських засобів. Користь для замовників — очевидна. Це значно зменшує ризик помилитися під час закупівлі ліків і збільшує конкуренцію. Розглянемо, із чого все розпочалося й чому це так важливо.
1143

Реєстрація сільської амбулаторії в електронній системі: чи потрібно?

Дізнайтеся, чи повинен головний лікар сільської лікарської амбулаторії реєструвати заклад і себе в електронній системі. Які аспекти роботи з електронною системою залежать від організаційно-правової форми закладу та його юридичного статусу?
850

Закупівля лікарських засобів: практичні аспекти

Закупівля лікарських засобів проводиться відповідно до ЗУ «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII (далі — Закон № 922). Згідно з документом на замовника покладається обов’язок визначати предмет закупівлі відповідно до затвердженого Міністерством економічного розвитку наказу від 17.03.2016 № 454. Цей наказ встановлює порядок ідентифікації предмету закупівлі.
3762

Створення тендерного комітету в медичному закладі: основні вимоги

Для організації та проведення процедур закупівлі у медичному закладі має бути створено тендерний комітет або призначено уповноважену особу (осіб). Які вимоги на сьогодні висунуто до роботи тендерного комітету
3720

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді