Бригадам ЕМД можуть дозволити викликати Нацполіцію, щоб забезпечити супровід на роботі

МОЗ розробив зміни до законодавства, згідно з якими медпрацівники під час виклику зможуть використовувати супровід Національної поліції. Також на погодженні у ВРУ законопроєкт, який має посилити відповідальність за напад на медичних працівників. Про це під час щоденного брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов

Зміни в медичному законодавстві за листопад

Міністра обурив черговий напад пацієнта на медпрацівників. Ідеться про випадок, коли 21 грудня у Києві чоловік викликав швидку, бо, з його слів, невідомий нібито розпилив йому в обличчя газ. Коли приїхали медики і почали надавати допомогу, пацієнт, що виявився напідпитку, виштовхав із карети швидкої фельдшера і штовхнув медсестру. Внаслідок цього обоє отримали тілесні ушкодження.

✅✅✅ Speedtest: із 1 січня зміниться норматив прибуття бригад ЕМД на місце події

Бригадам ЕМД можуть дозволити викликати Нацполіцію, щоб забезпечити супровід на роботі

За словами Максима Степанова, покарання зловмисника, яке передбачає чинне законодавство, недостатньо.

«Я вважаю, що напад на медичних працівників повинен дуже суворо каратися. Відповідні зміни до законодавства вже розроблені і є у ВРУ. Дуже розраховуємо на прийняття цього законопроекту. Окрім того, МОЗ розробило зміни до відповідних законів і зараз вони проходять погодження з членами уряду. У них буде передбачено, за потреби і за викликом медичних працівників — супровід Національної поліції для здійснення виклику і здійснення своєї роботи», — повідомив міністр.

Нагадаємо, раніше у МОЗ пропонували, щоб зарплата лікаря становила 10 прожиткових мінімумів».

За матеріалами фейсбук-сторінки МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді