До «Довідника безбар'єрності» додали новий спеціальний розділ «У воєнний час»

Теми:
Його презентувала дружина Президента України Олена Зеленська

До «Довідника безбар'єрності» додали новий спеціальний розділ «У воєнний час»

Оскільки новим загальним бар'єром тепер для кожного українця стала війна, Довідник відповідатиме на болючі питання найуразливіших верств населення — сімей з дітьми, людей старшого віку та їхніх близьких, людей з інвалідністю.

Робота ЗОЗ в умовах воєнного стану

«Нині ми точно розуміємо, що таке життя «до» та «після». І майже кожен у ці дні зіткнувся з багатьма ситуаціями вперше, — сказала Олена Зеленська. — Паралельно з цим — мільйони питань у голові. Що робити? Як захиститися? Як захистити дітей? Чим я можу бути корисний? Як ніколи є потреба у чітких інструкціях та порадах спеціалістів».

У новому розділі будуть представлені такі:

  • Як допомогти дитині у тривожній ситуації?
  • Як подбати про дитину в укритті?
  • Як діяти, якщо дитина побачила щось шокуюче й налякана?
  • Як розповісти та пояснити дитині втрату рідної людини?
  • Як перетнути кордон з дитиною до 18 років?
  • Куди звертатися батькам дітей із важкими захворюваннями?
  • Як заспокоїти людину старшого віку під час обстрілів?
  • Як розповісти людині старшого віку про втрату близького?

Щоб ознайомитися з Довідником, перейдіть за посиланням. Додатковий розділ «У воєнний час» розміщений у правому верхньому кутку Довідника. Інформацію в Довіднику постійно оновлюють відповідно до воєнних викликів.

Нагадаємо, що український посібник із безбар'єрної комунікації з'явився в 2021 році і був створений за ініціативи першої леді Олени Зеленської у співпраці з організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, які виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами.

Раніше МОЗ пояснило, як біженцям і переселенцям отримати дані про щеплення.

За матеріалами сайту МОЗ

Друзі, у цей тяжкий воєнний час ми хочемо бути для вас корисними, тому продовжуємо працювати! Редакції й далі наповнюють для вас експертно-правову систему «Експертус Медзаклад» і випускають електронні журнали «Управління закладом охорони здоров’я» та «Довідник головної медичної сестри».

Наші менеджери також на зв’язку та готові допомогти — звертайтеся! Підтримаймо економіку країни!

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Кашлюк: симптоми, діагностика, профілактика

Зараз в Україні фіксують непоодинокі випадки кашлюку як у дітей, так і у дорослих. Приділіть увагу просвітницькій роботі серед пацієнтів щодо причин, лікування і профілактики цього захворювання
369

Правець: інкубаційний період, збудник, симптоми, вакцинація

Влітку ризик інфікування правцем значно зростає. Тож саме зараз нагадайте пацієнтам про вакцинацію проти смертельно небезпечної хвороби, про її збудник, симптоми та алгоритм дій у випадку можливого зараження
21069

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді