Що врахувати під час закупівель у період воєнного стану

Теми:
Мінекономіки роз’яснило, як здійснювати закупівлі в умовах воєнного стану

Що врахувати під час закупівель у період воєнного стану

З огляду на неодноразові зміни у постанові КМУ «Деякі питання здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану» від 28.02.2022 № 169 (далі — Постанова № 169) Мінекономіки закцентувало увагу на головному (лист від 09.03.2022 № 3304-04/9472-06).

Робота МСЕК в умовах воєнного стану

  1. На період воєнного стану в Україні замовники під час закупівель товарів, робіт і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тис. грн, мають керуватися порядком, установленим у Постанові № 169.
  2. Процедури закупівель та спрощені закупівлі, визначені у Законі України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII (далі — Закон № 922), застосовувати не потрібно.
  3. Із 05.03.2022 переліки та обсяги таких закупівель товарів, робіт і послуг визначають своїм рішенням замовники, що проводять такі закупівлі.
  4. Під час закупівель, передбачених у Постанові № 169, замовники дотримують принципів публічних закупівель, які визначені у статті 5 Закону № 922.
  5. Закупівлі, передбачені у Постанові № 169, не включають до річного плану закупівель.
  6. За результатами таких закупівель не пізніше ніж через 20 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях замовник оприлюднює в ЕСЗ:звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ;договір про закупівлю та всі додатки до нього.
  7. Замовник не оприлюднює інформацію про таку закупівлю, якщо договори містять інформацію з обмеженим доступом.

Раніше МОЗ назвало медикаменти, які потрібні українським медзакладам.

За матеріалами сайту Мінекономіки

Друзі, у цей тяжкий воєнний час ми хочемо бути для вас корисними, тому продовжуємо працювати! Редакції й далі наповнюють для вас експертно-правову систему «Експертус Медзаклад» і випускають електронні журнали «Управління закладом охорони здоров’я» та «Довідник головної медичної сестри».

Наші менеджери також на зв’язку та готові допомогти — звертайтеся! Підтримаймо економіку країни!

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

ProZorro для закупівлі лікарських засобів

Наприкінці грудня розробники електронної системи ProZorro інтегрували її з Національним переліком основних лікарських засобів. Користь для замовників — очевидна. Це значно зменшує ризик помилитися під час закупівлі ліків і збільшує конкуренцію. Розглянемо, із чого все розпочалося й чому це так важливо.
1143

Реєстрація сільської амбулаторії в електронній системі: чи потрібно?

Дізнайтеся, чи повинен головний лікар сільської лікарської амбулаторії реєструвати заклад і себе в електронній системі. Які аспекти роботи з електронною системою залежать від організаційно-правової форми закладу та його юридичного статусу?
850

Закупівля лікарських засобів: практичні аспекти

Закупівля лікарських засобів проводиться відповідно до ЗУ «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII (далі — Закон № 922). Згідно з документом на замовника покладається обов’язок визначати предмет закупівлі відповідно до затвердженого Міністерством економічного розвитку наказу від 17.03.2016 № 454. Цей наказ встановлює порядок ідентифікації предмету закупівлі.
3762

Створення тендерного комітету в медичному закладі: основні вимоги

Для організації та проведення процедур закупівлі у медичному закладі має бути створено тендерний комітет або призначено уповноважену особу (осіб). Які вимоги на сьогодні висунуто до роботи тендерного комітету
3720

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді