Робота МСЕК в умовах воєнного стану

Нововведення діятимуть, допоки триватиме воєнний стан на території України та протягом шести місяців після його припинення або скасування

Робота МСЕК в умовах воєнного стану

КМУ ухвалив постанову про «Деякі питання порядку проведення медико-соціальної експертизи на період дії воєнного стану на території України» від 08.03.2022 № 225.

Якщо особа, що звертається для встановлення інвалідності, не може прибути на огляд до медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), комісія може прийняти рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії (ЛКК).

Кримська республіканська, обласні, центральні міські у Києві та Севастополі, міські, міжрайонні та районні МСЕК функціонують з дотриманням принципу екстериторіальності та забезпечують проведення медико-соціальної експертизи за направленням ЛКК незалежно від місця реєстрації, проживання або перебування особи, яка звертається для встановлення інвалідності.

Окрім того, за неможливості направити, у тому числі заочно, осіб із тимчасовою непрацездатністю на медико-соціальну експертизу у визначені строки, лікуючий лікар або ЛКК:

  • вирішує, чи подовжити тимчасову непрацездатність, без направлення на МСЕК
  • направляє на МСЕК не пізніше ніж через місяць після припинення або скасування воєнного стану

Нагадаємо: МОЗ повідомило телефони гарячих ліній для допомоги збройним силам, медикам та населенню України.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронне направлення: як виписувати

Паперовий документообіг залишився в минулому. Як лікарю первинки направити пацієнта до вузького спеціаліста? Як виписати направлення в стаціонар або на додаткові обстеження? Про це і не тільки — у статті
146097

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді