До аптек почала надходити нова поставка препаратів для тиреоїдної терапії

Наступного тижня очікують ще одну поставку L-тироксину від «Берлін-Хемі»

До аптек почала надходити нова поставка препаратів для тиреоїдної терапії

Нова партія левотироксину, який використовують для тиреоїдної терапії, надійшла в Україну наприкінці минулого та на початку цього тижня. Усього понад 213 тисяч упаковок препарату L-тироксин від компанії «Берлін-Хемі» почали розвозити до аптек.

Медичне сортування в разі хімічної загрози: СОП

В аптеки почали відвантажувати L-тироксин у дозуванні:

  • 50 мг — 59 760 упаковок
  • 75 мг — 35 748 упаковок
  • 100 мг — 75 568 упаковок
  • 125 мг — 27 060 упаковок
  • 150 мг — 15 048 упаковок

Також дистриб’ютори зі складів компанії «АСІНО» доставляють в аптечні заклади препарат «Еутирокс», який також містить діючу речовину левотироксин.

МОЗ звернулося до виробника з проханням надати близько 50 тисяч упаковок L-тироксину з різним дозуванням у вигляді гуманітарної допомоги для регіонів, де ведуться активні бойові дії: Донецької, Луганської, Запорізької, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Чернігівської, Сумської та Київської областей.

У регіони, в яких тривають бойові дії, розвезуть 13 325 упаковок препарату виробництва швейцарської компанії «Асіно Фарма», закуплених військово-цивільними адміністраціями.

У МОЗ нагадують, що оперативно отримати інформацію про наявність препаратів для тиреоїдної терапії в аптечних закладах можна за допомогою сервісу Tabletki.ua.

Раніше МОЗ заборонило продавати та застосовувати лікарські засоби, виготовлені в Білорусі.

За матеріалами сайту МОЗ

Друзі, у цей тяжкий воєнний час ми хочемо бути для вас корисними, тому продовжуємо працювати! Редакції й далі наповнюють для вас експертно-правову систему «Експертус Медзаклад» і випускають електронні журнали «Управління закладом охорони здоров’я» та «Довідник головної медичної сестри».

Наші менеджери також на зв’язку та готові допомогти — звертайтеся! Підтримаймо економіку країни!

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронний рецепт: як виписувати

З 1 квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків в Україні має здійснюватися за електронним рецептом. Читайте, як виписати електронний рецепт та як пацієнту отримувати по ньому ліки в аптеці
98481

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді