Як отримати антиретровірусну терапію, якщо змінили місце проживання

Теми:
Люди з ВІЛ, які приймають антиретровірусні препарати, мають робити це щодня

Як отримати антиретровірусну терапію, якщо змінили місце проживання

Отримати антиретровірусну терапію (АРТ) нині можна за місцем фактичного перебування. Для цього потрібно звернутися до СНІД-Центру або кабінету «Довіри». Лікарі-інфекціоністи та/або соціальні працівники, які там працюють, зв’яжуться із СНІД-Центром у місті, де ви проживали, й отримають інформацію щодо антиретровірусної терапії, яку ви проходили.

Встановлення факту смерті людити в умовах воєнного стану

Ті, хто не змінював місця проживання, можуть продовжувати отримувати АРТ-препарати у СНІД-Центрі або в кабінеті «Довіра», де стоять на обліку.

У МОЗ нагадують, що приймати АРТ-препарати важливо безперервно й систематично. Адже без щоденного пригнічення ліками вірус знову почне розмножуватися та набуде стійкості до препаратів попередньої схеми лікування.

Раніше МОЗ звітувало про вакцинацію від поліомієліту в умовах воєнного стану.

За матеріалами сайту МОЗ

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
50751

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3462

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6953

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді