Процедури діалізу в воєнних умовах: роз’яснення МОЗ

Пацієнти із хронічними хворобами нирок мають проходити процедуру діалізу кілька разів на тиждень

Процедури діалізу в воєнних умовах: роз’яснення МОЗ

У МОЗ пропонують алгоритми дій для людей, які виїхали із зони активних бойових дій або не можуть звернутися до медзакладу, де раніше отримувала послуги діалізу.

Закупівлі ліків і медвиробів під час війни

Людина виїхала із зони бойових дій

Якщо людина виїхала із зони активних бойових дій в безпечне місце, то їй потрібно звернутися до найближчої лікарні, яка має договір з НСЗУ за напрямом гемодіалізу або перитонеального діалізу.

Перелік таких лікарень — на дашборді НСЗУ https://bit.ly/3KvF2DI (вкладка «Укладені договори про медичне обслуговування населення»). Також інформацію можна уточнити в оператора контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

✎ У Львівській області послуги гемодіалізу за договором з НСЗУ надають 11 медичних закладів, в Івано-Франківській — 9, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській — по 8, Тернопільській — 6, Чернівецькій — 5, Волинській, Рівненській, Одеській — 4, Закарпатській — 2.

Людина залишається вдома

Якщо людина залишається вдома, але не може отримати процедуру діалізу в своїй лікарні, вона може обрати інший медзаклад.

Інформація про лікарні, які надають послуги діалізу в Києві, а також у Київській, Харківській, Донецькій, Запорізькій, Чернігівській, Житомирській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Сумській областях, міститься за посиланням https://bit.ly/3vSOYTY.

Також у таблиці доступні адреси та контактні дані лікарень, коментарі щодо того, чи готовий заклад приймати нових пацієнтів.

Карта місць проведення гемодіалізу у відділеннях медзакладів по всій Україні розміщена за посиланням https://bit.ly/3pyseoi.

За матеріалами фейсбук-сторінки МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді