Проводьте медогляди для отримання дозволу на зброю безплатно

Відповідні зміни уряд вніс до Переліку платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров’я та вищих медичних навчальних закладах

Проводьте медогляди для отримання дозволу на зброю безплатно

У зв’язку з необхідністю захистити Україну від військової агресії росії, уряд спростив доступ наших громадян до зброї. Із цієї причини КМУ оновив Перелік платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров’я та вищих медичних навчальних закладах, затверджений постановою КМУ від 17.09.1996 № 1138 (далі — Перелік № 1138).

Первинна хірургічна обробка вогнепальних поранень

Раніше Перелік № 1138 передбачав, що медичні огляди для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами платні. Відтепер абзац третій пункту 8 розділу I Переліку № 1138 містить уточнення, що в період дії воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях такі медогляди заклади проводять безплатно:

8. Медичні огляди:

для отримання виїзної візи (крім службових відряджень державних службовців та при виїзді на лікування за наявності відповідних медичних документів);

попередні профілактичні медичні огляди при прийнятті на роботу та для отримання посвідчення водія транспортних засобів (крім випадків, коли медичні огляди проводяться за направленнями органів державної служби зайнятості), медичні огляди для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами, а також відповідні періодичні профілактичні медичні огляди (крім періоду дії воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях).

Підстава — Постанова КМУ «Про внесення зміни до переліку платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров’я та вищих медичних навчальних закладах» від 13.03.2022 № 271.

Раніше в МОЗ пояснили, як проводити первинну обробку ран.

Підготувала Ольга Дубина,

головний редактор Експертус Медзаклад

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Правова освіта медпрацівників: як захиститися від конфліктів, штрафів та суду»

Після навчання знатимете, у яких випадках закон на вашому боці і почуватиметеся впевнено під час догляду пацієнтів, спілкування з керівником, перевірок державних органів
4625

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді