Україна отримає холодове обладнання для зберігання вакцин від COVID-19 за $2,8 млн

UA RU
Таку суму Україні надає USAID, а ЮНІСЕФ спрямовує на закупівлю перекваліфікованого ВООЗ обладнання пасивного охолодження для безпечного та ефективного транспортування та тимчасового зберігання вакцин на базі закладів первинної медичної допомоги і під час їхнього використання мобільними бригадами

Виплати медпрацівникам за роботу, пов'язану з вакцинацією: вебінар

МОЗ у партнерстві з ЮНІСЕФ та за фінансової підтримки уряду США розпочинає на національному рівні оновлювати холодове обладнання для транспортування та тимчасового зберігання вакцин у контексті пандемії COVID-19.

✅✅✅Система БПР для атестації медсестер: коли і як працюватиме

Україна отримає холодове обладнання для зберігання вакцин від COVID-19 за $2,8 млн

30 вересня 2021 року ЮНІСЕФ доставив першу партію холодового обладнання, що містить 2 700 термосумок, у яких вакцини від COVID-19 зберігатимуть за температур від +2 до +8°C.

«Надійний холодовий ланцюг — запорука успіху будь-якої програми імунізації. Системне масштабне оновлення холодового ланцюга вже давно було на порядку денному в Україні. В ЮНІСЕФ ми раді підтримати цю важливу справу і вдячні уряду США за його цінний внесок, який уможливив це оновлення. Устаткування, яке ми починаємо доставляти, слугуватиме українцям у кампанії вакцинації проти COVID-19 і залишиться для підтримки національної програми імунізації», — сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Загалом в Україну планують доставити:

  • 5 643 термоконтейнери
  • 8 100 термосумок
  • 197 730 холодоелементів
  • 27 486 пристроїв температурного моніторингу

За підтримки USAID обладнання отримають 3100 пунктів щеплень, 1034 з яких працюють на базі закладів первинної медичної допомоги, та 800 мобільних бригад. Відтак це обладнання медики зможуть використовувати, щоб транспортувати і зберігати вакцини, передбачені національним Календарем профілактичних щеплень.

«Як найбільший донор програми COVAX уряд США пишається тим, що разом із Міністерством охорони здоров'я України, ЮНІСЕФ і міжнародною спільнотою здійснює ці історичні заходи, мета яких — швидко розширити доступ до вакцин проти COVID-19. Це інвестиція у розбудову систем холодового ланцюга в Україні допоможе забезпечити належні температурні умови транспортування вакцин і їх зберігання в закладах, які проводять вакцинацію. Завдяки цьому українці отримають кращий доступ до безпечних і якісних вакцин проти COVID-19, а також відбудеться зміцнення національної системи імунізації», — зазначив директор Місії USAID в Україні Джеймс Хоуп.

Щоб підтримати вакцинацію проти COVID-19 в Україні, USAID уже виділив приблизно 10 млн доларів та передав майже 2,2 млн вакцин від COVID-19 Україні у межах COVAX.

За кошти від USAID також нададуть технічну допомогу та організують навчання медичного персоналу щодо безпечного зберігання та транспортування вакцин.

Надання обладнання для ефективного та безпечного транспортування та тимчасового зберігання вакцин є частиною допомоги USAID у відповідь на пандемію COVID-19 на загальну суму понад 50 млн доларів США від початку її спалаху в Україні.

Раніше в МОЗ заявили, що пацієнти з «Дельтою» споживають у 5—6 разів більше кисню, але його дефіциту немає.

За інформацією МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

ProZorro для закупівлі лікарських засобів

Наприкінці грудня розробники електронної системи ProZorro інтегрували її з Національним переліком основних лікарських засобів. Користь для замовників — очевидна. Це значно зменшує ризик помилитися під час закупівлі ліків і збільшує конкуренцію. Розглянемо, із чого все розпочалося й чому це так важливо.
1143

Реєстрація сільської амбулаторії в електронній системі: чи потрібно?

Дізнайтеся, чи повинен головний лікар сільської лікарської амбулаторії реєструвати заклад і себе в електронній системі. Які аспекти роботи з електронною системою залежать від організаційно-правової форми закладу та його юридичного статусу?
850

Закупівля лікарських засобів: практичні аспекти

Закупівля лікарських засобів проводиться відповідно до ЗУ «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII (далі — Закон № 922). Згідно з документом на замовника покладається обов’язок визначати предмет закупівлі відповідно до затвердженого Міністерством економічного розвитку наказу від 17.03.2016 № 454. Цей наказ встановлює порядок ідентифікації предмету закупівлі.
3762

Створення тендерного комітету в медичному закладі: основні вимоги

Для організації та проведення процедур закупівлі у медичному закладі має бути створено тендерний комітет або призначено уповноважену особу (осіб). Які вимоги на сьогодні висунуто до роботи тендерного комітету
3720

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді