Пацієнти з «Дельтою» споживають у 5—6 разів більше кисню, але його дефіциту немає — Ляшко

UA RU
Такі дані навів Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час виступу у Верховній Раді

БПР, оплата праці та атестація середнього медперсоналу: вебінар

Споживання медичного кисню одним пацієнтом, інфікованим штамом «Дельта», зросло у 5—6 разів, якщо порівнювати із госпіталізованими в попередні хвилі пандемії.

✅✅✅ Система БПР для атестації медсестер: коли і як працюватиме

Пацієнти з «Дельтою» споживають у 5—6 разів більше кисню, але його дефіциту немає — Ляшко

▼▼▼ Скачайте в журналі «Управління закладом охорони здоров’я»

«Люди, які оперують цифрами та щодня відвідують лікарні, бачать, як зросло у 5—6 разів споживання кисню на одного пацієнта, госпіталізованого з «Дельтою». Середні витрати рідкого кисню в лікарнях на добу у порівнянні з аналогічним періодом квітня 2021 року збільшились вдвічі. Є міста, де споживання кисню сягає 45—50 тонн на добу. Сумарний необхідний розрахунковий піковий кисневий потік по країні: 977 148 (л/хв)», — повідомив Віктор Ляшко.

Команда МОЗ постійно взаємодіє з підприємствами-виробниками медичного кисню та спонукає їх нарощувати потужності. Щоб забезпечити потребу медзакладів у кисні до початку нової хвилі, уряд звільнив бізнес від податків та зборів на кисень. Також у ЗОЗ дозволити використовувати технічний кисень.

Міністр спростував чутки про те, що кисню нібито бракує. Він запевнив, що кисневу терапію отримають усі пацієнти, які її потребують. Два заводи, які виробляють медичний кисень, нині тимчасово не працюють. Утім, МОЗ та Мінінфраструктури налагодили постачання кисню з Польщі — орієнтовно до 240 тонн на тиждень.

Щоб удосконалити систему киснепостачання, у 2021 році виділили 1 млрд 148 млн грн, з яких майже 400 млн грн направили в регіони цієї осені.

Нагадаємо: раніше Ляшко анонсував, чи стане вакцинація проти COVID-19 обов’язковою для медиків.

За інформацією МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62478

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді