Як маркувати ємності для харчових відходів
Запитання
Як правильно маркувати ємності для харчових відходів, щоб це відповідало нормативним вимогам?
Відповідь
Харчові відходи належать до біовідходів.
Біовідходи — відходи, що мають властивість піддаватися анаеробному або аеробному розкладу. До них належать:
- відходи харчових продуктів або харчової промисловості на всіх етапах виробництва та споживання;
- відходи від зелених насаджень (пп. 1 п. 1 ст. 1 Закону України «Про управління відходами» від 20.06.2022 № 2320-IX).
- 20+ роз’яснень про поводження з медичними відходами: робочі ситуації
- 10+ роз’яснень про поводження з медичними відходами: класифікація і кодування
- Схема управління відходами в ЗОЗ
- Сім порад, як упровадити схему управління відходами
- СОП «Роздільне збирання та маркування небезпечних відходів»
- Як маркувати й пакувати небезпечні відходи
В управлінні побутовими відходами керуйтеся Методикою роздільного збирання побутових відходів, затвердженою наказом Мінінфраструктури від 13.12.2023 № 1130.
Для збирання харчових відходів використовуйте контейнери та пластикові пакети для біовідходів. Основна частина або кришка таких контейнерів / пакети мають бути коричневого кольору. Інший варіант маркування — наліпка розміром 150 × 450 мм коричневого кольору з написом «Біовідходи».
