Обережно! Отруйні гриби!

За минулий тиждень в Україні зареєстровано шість випадків отруєння дикорослими грибами. За даними Державної санітарно-епідеміологічної служби, постраждали дев’ять людей, в тому числі і дитина

За минулий тиждень в Україні зареєстровано шість випадків отруєння дикорослими грибами. За даними Державної санітарно-епідеміологічної служби, постраждали дев’ять людей, в тому числі і дитина.  

Усього у 2015 році від отруєння грибами постраждало 24 і померло п’ятеро людей.

«Проблема отруєння дикорослими грибами притаманна пострадянським країнам. За кордоном такі отруєння трапляються вкрай рідко, оскільки люди майже не збирають грибів у лісах. Тож, щоб бути спокійним за себе і свою родину, краще споживати печериці та гливи, вирощені у теплицях», — зазначає Олексій ДАНИЛЕНКО, начальник відділу санітарного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань ДСЕС України.

Більшість випадків отруєння спричинені споживанням пластинчатих грибів, наприклад, блідої поганки, що могли випадково були сприйняті за їстівні печериці та сироїжки.

Навіть в регіонах, де не поширена бліда поганка, випадки отруєння теж трапляються. Подібні реакції можуть викликати навіть їстівні гриби, що не пройшли належної термічної обробки чи зібрані на забруднених територіях, на узбіччях швидкісних трас.

З рекомендаціями, яких варто дотримуватися, щоб не отруїтися дикорослими грибами, можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держсанепідслужби України.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді