Урядовці визначилися з бюджетом медицини на 2021 рік

UA RU
Під час засідання КМУ 2 грудня прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про основні пріоритети проєкту Державного бюджету на 2021 рік та нагадав, що уряд передав документ у парламент для розгляду в другому читанні

Зміни в медичному законодавстві за листопад

Проєкт Державного бюджету на 2021 рік після доопрацювання залишився реалістичним до виконання й збалансованим у частині доходів та видатків. Під усі програми, які в ньому закладені, є джерела фінансування в повному обсязі.

Зокрема, очільник КМУ зазначив, що на медичну галузь спрямують рекордні видатки в розмірі 161 млрд грн. Це на 30 млрд більше, ніж цього року, та на майже 65 млрд більше, ніж минулого. Тобто за два роки фінансування медицини зросте на понад 60%. Наступного року зарплати всіх медиків підвищать на 30%.

Мінімальна заробітна плата, за словами прем’єр-міністра, зросте до 6 тис. грн вже з 1 січня. А збільшення мінімальної зарплати до 6,5 тис. грн відбудеться з 1 грудня наступного року.

Урядовці визначилися з бюджетом медицини на 2021 рік

Ще один важливий акцент цього бюджету — це фінансування боротьби з коронавірусом. Для НСЗУ держбюджет передбачає 16 млрд грн. Глава уряду наголосив, що лікарні забезпечать усім необхідним: і киснем, і ліками, і засобами індивідуального захисту.

Додаткові 2,6 млрд грн передбачено на вакцинацію від COVID-19. Уряд також веде переговори з міжнародними партнерами для отримання додаткового фінансування на закупівлю вакцини.

Ключові податкові ставки — такі як ЄСВ, ПДФО, ПДВ, військовий збір — наступного року залишаться без змін.

За матеріалами КМУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді