Степанов назвав мінімальну заробітну плату, яку мають отримувати медпрацівники

UA RU
23 тис. грн для лікарів, 17 тис. грн — середньому та 12 тис. грн молодшому медперсоналу. Таку мінімальну заробітну плату МОЗ заклало в проєкт держбюжету на 2021 рік. Про це під час щоденного брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов

Зразок Консультаційного звіту щодо інклюзивності ЗОЗ

До другого читання КМУ подав редакцію проєкту Держбюджету на 2021 рік, де на сферу охорони здоров’я закладено лише 159 млрд грн. Натомість МОЗ пропонує збільшити видатки — до 296 млрд грн.

✅✅✅ Як оплатити роботу працівників КНП, залучених до лікарських комісій при військкоматах

Степанов назвав мінімальну заробітну плату, яку мають отримувати медпрацівники

Якщо бюджетний запит МОЗ підтримає парламент, зростуть і заробітні плати медичних працівників, розповів міністр. За розрахунками МОЗ, мінімальна заробітна плата становитиме:

  • 23 тис. грн — лікарів
  • 17 тис. грн — середнього медперсоналу
  • 12 тис. грн — молодшого медперсоналу

Окрім підвищення розміру оплати праці медиків, у бюджетний запит МОЗ закладено кошти на забезпечення медичних закладів медикаментами, на лікування серцево-судинних захворювань, онкології та інших хвороб.

«Держава повинна в повному обсязі забезпечувати лікування своїх громадян, щоб кожен українець незалежно від місця проживання отримував якісну медичну допомогу. Збільшення фінансування медицини — це не питання розкоші, це питання здоров’я та життя», — наголосив Максим Степанов.

Нагадаємо, раніше МОЗ пропонувало змінити порядок вибору сімейного лікаря.

За матеріалами фейсбук-сторінки МОЗ

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Надбавки медпрацівникам в зоні бойових дій за Постановою № 928: розмір, умови виплати

На надбавки за постановою КМУ від 25.08.2023 № 928 мають право медпрацівники ЗОЗ у зоні можливих та активних бойових дій, що фінансуються з держбюджету. З'ясуйте умови та розмір виплат
3198

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді