Нові правила виписування рецептів на лікарські засоби набули чинності!

Сьогодні, 22 травня, набули чинності нові Правила виписування лікарських засобів. В Офіційному віснику України оприлюднили наказ МОЗ України №735 від 18.04.2018 року.

Ми вже писали про нову форму бланку ф-1, яка відсьогодні набула офіційного статусу. Та в МОЗ зазначили, що поки електронна форма буде впроваджуватися, заповнювати потрібно цей же бланк, але в паперовому форматі.

Зауважте:

  • Старі форми рецептів на лікарські засоби на бланках ф-1, на які ставиться печатка з «Вартість підлягає відшкодуванню», можна використовувати, поки не закінчиться їх запас у медичному закладі.
  • Також поки нововведення не стосуються виписування інсуліну. Але це тимчасово, поки не внесуть зміни в технічний реєстр пацієнтів, що потребують інсулінотерапії.

Нові правила виписування рецептів на лікарські засоби набули чинності!Читайте: "Реимбурсация в Украине"

Як працювати з електронним рецептом?

Виписаний рецепт в електронному вигляді підписують електронним цифровим підписом. Цей документ в системі також може побачити й провізор, який продаватиме лікарський засіб пацієнту за рецептом. Номер рецепту пацієнт отримає смс-повідомленням, і саме його він має вказати в аптеці. Доступ до електронної системи рецептів буде обмежений.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді