ХІV З’ЇЗД ОФТАЛЬМОЛОГІВ УКРАЇНИ

23-25 травня 2018 року відбудеться ХІV З’їзд офтальмологів України, який внесений до Реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій НАМН України і МОЗ України.

Цей масштабний захід у сфері охорони здоров’я об'єднує потужну актуальну науково-практичну програму: засідання, виставки та експозиції, а також надає можливість вченим, дослідникам, практикуючим лікарям-офтальмологам і фахівцям суміжних напрямів (неонатологам, радіологам, хіміотерапевтам, невропатологам, фтизіатрам, фармакологам і біологам) обмінятися досвідом, підвищити рівень кваліфікації і розширити професійні зв'язки. 

В заході також візьме участь головний редактор системи "Експертус Медзаклад" — Алла Худякова, щоб презентувати Систему учасникам З’їзду.  

Організаторами ХІV З’їзду офтальмологів України виступили: Державна установа «Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова НАМН України» і ГО «Товариство офтальмологів України» при підтримці Національної академії медичних наук України та Міністерства охорони здоров'я України.
У з’їзді беруть участь більше ніж 800 фахівців офтальмології з усіх областей України. 
Серед зарубіжних країн-учасників з'їзду плануються презентації відомих світових фахівців в області офтальмології Великобританії, Болгарії, Італії, Казахстану, Німеччини, Республіки Білорусь, Словаччини, Туреччини, Швейцарії та Японі:
  • Маттео Піовелла – Монца, Італія. Доктор медичних наук, Президент Італійської спілки офтальмологів, Італійської федерації медичних наукових товариств, Генеральний секретар Асоціації офтальмологів та італійських спілок, директор Фонду «Разом за зір». – Хірургія катаракти з точковою і тріфокальною імплантацією: практичний посібник з усунення дефектів рефракції і пресбіопії.
  • Джованні Стауренгі – Мілан, Італія. Проф. – Anti-VEGF - перший вибір в лікуванні сітківки. Раннє інтенсивне і проактивне лікування за допомогою Eylea® для поліпшення довгострокових результатів.
  • Масару Такеучі – Токіо, Японія. Доктор медичних наук, професор і голова Офтальмологічного медичного коледжу національної оборони. – Вторинна глаукома, пов'язана з увеїтами.
  • Карл-Хайнц Еммеріх – Дармштадт, Німеччина. Професор, директор очної лікарні «Клінікум Дармштадт». – Мікрохірургія слізної системи: мікроендоскопічні методи.
  • Хельмер Швейцер – Німеччина. – Підтримка пацієнтів фірмою Alcon
  • Вейт Штурм – Цюріх, Швейцарія. Професор Європейського педіатричного офтальмологічного товариства (спеціалізація – косоокість, дитяча офтальмологія) кантональних лікарня Санкт-Галлен і Цюріхський університет. – Синдром дитячого струсу – трохи більше, ніж просто використання офтальмоскопа. Міопічний страбізм. Лікування та хірургічні стратегії.
  • Р.Б. Гендріх – Базель, Швейцарія. – Чи схожа ексудативна вікова дегенерація жовтої плями у всіх випадках? Апгрейд класифікації CNV.
  • Сара Дж. Лівезі – Лондон, Великобританія. Член Британського міжнародного товариства офтальмологів. Міжнародна рада офтальмології. – ICO дослідження і стипендії.
  • Іляну Шандурков – Софія, Болгарія. К.мед.н., Президент Болгарського товариства офтальмології, директор очного госпіталю «VISION». – ОКТ ангіографія і хірургія: придбані і вроджені дефекти сітківки і головки зорового нерва.
  • Крістіна Гручева – Варна, Болгарія. – Баланс між терапією глаукоми і станом поверхні ока. Питання та відповіді.
  • Фурдова Алена – Братислава, Словаччина.–  Вчений секретар словацької офтальмологічного суспільства Klinika oftalmológie LFUK a UNB. – Довгострокові результати стереотаксичної радіохірургії LINAC для задньої увеальної меланоми.
  • Сабахаттін Сул, Айлін Каралеслі – Мугла, Туреччина. – Хірургія катаракти в поєднанні з інтравітреальною анти-VEGF-ін'єкцією в разі вікової макулярної дегенерації.
  • Yıldız Boztok – Ізмір, Туреччина. – Кіста райдужної оболонки в передній камері ока: випадок.
  • Наташа Валентічік – Любляна,  Словаччина. – Сучасні підходи до лікування неінфекційного увеїту у дітей, досвід Словенії.
  • Красильнікова В.Л. – Мінськ, Республіка Білорусь. – Ретинопатія недоношених в Республіці Білорусь.
  • Шаріпова А.Ю. – Алмати, Казахстан. – Організація офтальмологічної допомоги дітям з активною формою ретинопатії недоношених в Республіці Казахстан.
Трьохденна програма з’їзду присвячена пріоритетним напрямкам офтальмології: патологія рогівки ока, кератопластика, травми і опіки очей та їх придатків, патологія кришталика, глаукома, новоутворення ока та орбіти, сучасні органозберігаючі методи лікування офтальмопатології, діабетичні ураження очей, вітреоретинальна патологія, застосування лазера при офтальмопатології, реконструктивна хірургія, патологія судинної оболонки, сітківки та зорового нерва, офтальмопатологія дитячого віку, аномалії рефракції, патологія окорухового апарату. На пленарних, секційних засіданнях, сателітних симпозіумах та стендовій секції близько 120 українських та зарубіжних фахівців представлять свої інноваційні рішення, винаходи, вдосконалення в галузі офтальмології.
23 вітчизняні та зарубіжні компанії представлять як фармацевтичну продукцію, так і спеціалізоване медичне обладнання та вироби медичного призначення. 
В цьому році З’їзд офтальмологів України ознаменований рядом значних ювілейних і пам'ятних дат, важливих як в галузі офтальмології, так і у всій сфері охорони здоров'я. Так, 25 травня виповнюється 110 років від дня народження видатного вченого академіка Надії Олександрівни Пучковської. Цій події буде присвячене п'яте секційне засідання ХІV З’їзду, на якому відбудеться круглий стіл за темою «Сучасні підходи до лікування травматичних пошкоджень і опіків ока». 
Також 2018 рік відзначився 25-річним ювілеєм від дня заснування Національної академії медичних наук України, до складу якої входить 36 науково-дослідних інститутів. Щорічно співробітниками інститутів академії розробляються, удосконалюються і впроваджуються в практику охорони здоров'я нові методи діагностики, лікування і профілактики захворювань у дорослого та дитячого населення України.
В цьому році відбувається ще одна важлива подія в галузі офтальмології - 80-річний ювілей заснування Товариства офтальмологів України. Ця організація з 1938 року об'єднує медичну громадськість в галузі офтальмології та сприяє всебічному розвитку вітчизняної сфери охорони здоров'я, науково-освітньої і дослідницької роботи в галузі офтальмології. І все це дозволило виростити величезну плеяду відомих учених і висококваліфікованих лікарів та привнести в вітчизняну офтальмологію багато нових досягнень.
Таким чином, ХІV з’їзд офтальмологів України надає можливість об'єднатися відомим вченим, дослідникам, практикуючим лікарям і фахівцям суміжних напрямів для обміну досвідом, розширення професійних зв'язків і ділових стосунків, що сприяє підвищенню головного результату медичної науки – поліпшенню стану здоров'я населення і профілактики захворювань.
За результатами голосування учасників конференції будуть відібрані кращі доповіді науково-практичного спрямування. Переможці нагороджуються дипломами.
Усі учасники конференції отримають сертифікат. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
7997

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді