Уляна СУПРУН про реальний стан закупівель лікарських засобів

В.о. Міністра охорони здоров'я України Уляна СУПРУН під час сьогоднішнього брифінгу повідомила про стан закупівель лікарських засобів через міжнародні організації за кошти держбюджету на 2015 рік.

Так на сьогодні в Україну поставлено 72 % препаратів, закуплених через міжнародні організації. Зокрема, у повному обсязі (100 %) поставлено ліки для орфанних хворих, для дітей з вірусним гепатитом, тести для діагностики ВІЛ/СНІД, дитячої гемофілії.

За словами пані СУПРУН, цього року на торги вийшло удвічі більше виробників, ніж минулого року, серед них — багато українських. Велика частина ліків закуповувалася напряму у виробників.

«Препарати, закуплені через міжнародні організації, є якісними та мають прекваліфікацію Всесвітньої організації охорони здоров'я. Це ті ліки, якими користуються в усіх країнах світу», — додала очільниця МОЗ.

Загалом 49 % від загальної кількості поставок уже розвезено по областях України.

Наразі у МОЗ оперативно готують необхідні документи для розподілу по регіонах тих ліків, які вже завезено на склади України.

За інформацією офіційного порталу МОЗ України

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

ProZorro для закупівлі лікарських засобів

Наприкінці грудня розробники електронної системи ProZorro інтегрували її з Національним переліком основних лікарських засобів. Користь для замовників — очевидна. Це значно зменшує ризик помилитися під час закупівлі ліків і збільшує конкуренцію. Розглянемо, із чого все розпочалося й чому це так важливо.
1143

Реєстрація сільської амбулаторії в електронній системі: чи потрібно?

Дізнайтеся, чи повинен головний лікар сільської лікарської амбулаторії реєструвати заклад і себе в електронній системі. Які аспекти роботи з електронною системою залежать від організаційно-правової форми закладу та його юридичного статусу?
850

Закупівля лікарських засобів: практичні аспекти

Закупівля лікарських засобів проводиться відповідно до ЗУ «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII (далі — Закон № 922). Згідно з документом на замовника покладається обов’язок визначати предмет закупівлі відповідно до затвердженого Міністерством економічного розвитку наказу від 17.03.2016 № 454. Цей наказ встановлює порядок ідентифікації предмету закупівлі.
3762

Створення тендерного комітету в медичному закладі: основні вимоги

Для організації та проведення процедур закупівлі у медичному закладі має бути створено тендерний комітет або призначено уповноважену особу (осіб). Які вимоги на сьогодні висунуто до роботи тендерного комітету
3720

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді