МОЗ контролюватиме виконання наказу щодо допуску родичів у реанімації

В.о. Міністра охорони здоров'я України Уляна СУПРУН зазначила, що підтримує питання відкриття доступу родичам до пацієнтів, які перебувають у відділеннях інтенсивної терапії.

Очільниця МОЗ наголосила, що наказ щодо відкритих реанімацій направлений в регіони й усі лікарні мають виконувати ці норми.

МОЗ розраховує на допомогу громадськості у зборі інформації про практику виконання наказу на місцях, адже щоб дізнатися про блокування питання відкритого доступу родичів до пацієнтів, які перебувають у відділеннях інтенсивної терапії, потрібно мати про це обґрунтовану інформацію, звернення або скарги.

Нагадаємо, що згідно наказу МОЗ «Про затвердження Порядку допуску відвідувачів до пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у відділенні інтенсивної терапії» від 15.06.2016 № 592, медичний заклад зобов’язаний забезпечити пацієнтам, які перебувають у реанімації, право на допуск до них відвідувачів 24 години на добу в будь-який день тижня.

За інформацією офіційного порталу МОЗ України

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати роботу сімейного лікаря

19 травня відзначаємо Всесвітній день сімейного лікаря. Тож з’ясуймо, які вимоги нині висуває законодавство до роботи лікарів первинної ланки медичної допомоги
16775

Як оформити відмову пацієнта від щеплення

Законодавство дозволяє громадянам відмовлятися від щеплень. Однак відмова від вакцинації має бути обдуманою та виваженою, а медичний персонал повинен володіти процедурою оформлення відповідних документів
78812

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді