Оновлено порядок надання медичної допомоги іноземцям

Іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають на території України; біженцям або особам, які потребують додаткового захисту, медична допомога надається за рахунок бюджетних коштів.

Кабінет міністрів України (КМУ) оновив порядок надання медичної допомоги іноземцям. Це регламентується відповідною постановою КМУ від 19.03.2014 № 121.

Читайте докладно про "Порядок надання медичної допомоги іноземцям: законодавчі вказівки"

Окрім іноземців та осіб без громадянства, які тимчасово перебувають на території України, його дію поширено на іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, і на іноземців та осіб без громадянства:

  • які звернулися із заявою про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту;
  • стосовно яких прийнято рішення про оформлення документів для вирішення питання щодо визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту;
  • яких визнано біженцями або особами, які потребують додаткового захисту.

Іноземцям та особам без громадянства, які тимчасово перебувають на території України, медична допомога, зокрема екстрена, надається на платній основі, якщо законодавством або міжнародними договорами України не передбачено інше.

Іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають на території України; біженцям або особам, які потребують додаткового захисту, медична допомога надається за рахунок бюджетних коштів.

Для іноземців та осіб без громадянства, які ще не набули статусу біженця, але вирішують питання набуття такого статусу, безкоштовними будуть надання екстреної медичної допомоги та проведення медоглядів.

Оновлено порядок надання медичної допомоги іноземцямЧитайте: "Ведение медицинской документации: требования к бланкам, обязанности администрации, советы врачам"

У разі відмови іноземця, який тимчасово перебуває на території України, від оплати наданої йому медичної допомоги питання щодо компенсації закладу охорони здоров’я витрат, пов'язаних з її наданням, вирішується за участю відповідних іноземних представництв в Україні.

Постанова набирає чинності з дня офіційного опублікування.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді