Договір про надання стоматологічних послуг: як оформити

UA RU
Зазвичай взаємовідносини приватного стоматологічного закладу або ж стоматолога, що здійснює приватну практику, та пацієнта врегульовують шляхом укладання договору надання стоматологічних послуг. З'ясуйте, як укласти договір, та скачайте зразок договору про надання стоматологічних послуг

Курс для керівника стоматології: СПРОБУВАТИ БЕЗПЛАТНО ⭐

Договірне регулювання у медичній сфері — дуже зручний інструмент, адже договір як гнучка правова форма забезпечує можливість враховувати індивідуальні інтереси учасників і специфіку окремих видів правовідносин.

Договір про надання стоматологічних послуг — зразок

Договір про надання стоматологічних послуг: як оформити

Скачати

✅✅✅ Якими клінічними протоколами зі стоматології керуватися з 1 вересня 2022 року

Договір про надання платних стоматологічних послуг: складові

Зазвичай договір про надання стоматологічних послуг складається з преамбули, предмета, додаткових умов.

Договір укладають у письмовій формі у двох примірниках.

Предмет договору — домовленість про надання визначеного виду стоматологічного лікування за відповідну оплату. Договір укладають перед початком надання послуг у день першого звернення пацієнта.

До договору про надання стоматологічних послуг обов’язково потрібно додавати протокол узгодження ціни. Його підписують у день, коли проводять розрахунки. Вартість послуг та порядок розрахунку визначається відповідно до прейскуранта стоматологічного закладу згідно з протоколом узгодження договірної ціни. Форму оплати встановлюють відповідно до загального порядку проведення розрахунків, який використовують у закладі (готівковий чи безготівковий способи).

✎ Договір про надання стоматологічних послуг особисто укладає пацієнт (або його законний представник) та будь-яка особа, уповноважена клінікою.

Зазвичай договір підписує лікуючий лікар від імені директора на основі завіреної нотаріусом довіреності.

У додаткових умовах зазначають порядок введення договору в дію та порядок розірвання договору. Цей розділ договору може включати перелік обставин непереборної сили, а також тут варто вказати всі документи, які є складовими договору: медична картка стоматологічного пацієнта, форма добровільної інформованої згоди, дозвіл на обробку медичної інформації, протокол узгодження ціни тощо.

NB! У договорі про надання стоматологічних послуг обов’язково вкажіть номер ліцензії, на основі якої надають послуги, та назву органу, що її видав.

Фахівці рекомендують окремим пунктом у договорі зазначати попередження про можливі ускладнення внаслідок лікування, оперативного втручання, анестезії та прийому ліків. Наприклад: біль, набряк, зміна кольору слизової оболонки і шкіри обличчя у ділянці операції; заніміння зубів, губ, язика, підборіддя, щік; потрапляння імплантату у верхньощелепну пазуху або нижньощелепний канал; тривале загоєння, алергічні реакції тощо.

✅✅✅ Якщо пацієнт відмовляється підписувати інформовану добровільну згоду

Договір про надання стоматологічних послуг: як оформити

Як укласти договір про надання стоматологічних послуг

Розірвання договору про надання стоматологічних послуг

Законодавство встановлює, що споживач має право у будь-який час розірвати договір. В такому разі він має покрити фактичні витрати виконавця, тобто сплатити частину ціни, пропорційну частині наданої послуги, а не відшкодувати вартість послуги.



зміст

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді