МОЗ винесло на громадське обговорення проєкту змін до організації надання реабілітаційної допомоги

Мета змін — визначити особливості організації реабілітаційної допомоги під час надання послуг фахівцем з реабілітації самостійно

МОЗ винесло на громадське обговорення проєкт змін до проведення профілактичних щеплень в Україні

11 жовтня МОЗ оприлюднило для громадського обговорення проєкт постанови КМУ про внесення змін до постанов КМУ (далі — Проєкт):

Платні послуги у ЗОЗ: аналіз постанови № 781

Зокрема, Проєкт визначає, що фахівець з реабілітації має право надавати допомогу самостійно на первинному та спеціалізованому рівнях в амбулаторних умовах, у тому числі у вигляді домашньої реабілітації. Таку діяльність може првадити фахівець з реабілітації, працевлаштований у закладі охорони здоров’я чи реабілітаційному закладі, або ФОП за однією з професій: фізична терапія, ерготерапія, терапія мови та мовлення.

Направлення для надання реабілітаційної допомоги фахівцем з реабілітації самостійно формує лікар первинної медичної допомоги або лікар фізичної та реабілітаційної медицини (після прийняття рішення мультидисциплінарною реабілітаційною командою).

Важливо, що в разі надання реабілітаційної допомоги фахівцем із реабілітації самостійно, він має вносити відповідні записи про стан функціонування особи, програму терапії реабілітаційного циклу, заплановані і проведені втручання, призначення допоміжних засобів реабілітації тощо в електронну систему охорони здоров’я.

Це далеко не всі нововведення. Знайомтеся з Проєктом повністю і надсилайте зауваження та пропозиції МОЗ протягом 15 днів з дня оприлюднення, тобто до 26 жовтня. Їх приймає Департамент високотехнологічної медичної допомоги та інновацій МОЗ у письмовому або електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ,   вул. Грушевського, 7; контактна особа: Лебедєв Антон Євгенович, e-mail: [email protected].

Раніше МОЗ винесло на громадське обговорення законопроєкт про реформування системи МСЕК.

За матеріалами МОЗ та Експертус Медзаклад

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
57241

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
89637

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді