Чи потрібно контролювати реалізацію кодеїновмісних лікарських засобів?

30 жовтня в Міністерстві охорони здоров’я України пройшла нарада щодо контролю обігу комбінованих лікарських засобів, які містять кодеїн

Нараду очолив заступник Міністра охорони здоров’я з питань євроінтеграції Юрій САВКО, до зустрічі долучилися представники МОЗ України, Державного експертного центру МОЗ України, Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби контролю за наркотиками, Державної служби України з лікарських засобів та громадськості.

За словами начальника Управління фармацевтичної діяльності МОЗ України Людмили КОНОШЕВИЧ, 25 березня було проведено нараду з питань посилення контролю за обігом комбінованих лікарських засобів, що містять кодеїн. Результати продемонстрували, що ризик зловживання кодеїновмісними комбінованими лікарськими засобами значно менший, ніж ризик обмеження доступу пацієнтів до таких лікарських засобів.

14 квітня відбулось засідання з питань запровадження додаткових заходів контролю до кодеїновмісних лікарських засобів з метою аналізу зловживання та запровадження предметно-кількісного обліку.

Начальник відокремленого підрозділу Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України — Медичного моніторингового центру з алкоголю та наркотиків Світлана РУМЯНЦЕВА доповіла, що за статистичними даними в Україні відсутні ознаки масового зловживання комбінованих лікарських засобів, які містять кодеїн. Отже підстав для впровадження предметно-кількісного обліку таких засобів немає.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді