Аптеки в закладах охорони здоров’я зобов'язані укласти договір із НСЗУ

МОЗ, НСЗУ і Держлікслужба нагадують, що аптеки та аптечні пункти незалежно від форми власності та підпорядкування, розміщені у приміщенні або на території лікувальних закладів, зобов’язані укласти договір з НСЗУ. Мета — забезпечити пацієнтам моживість на місці отримувати «Доступні ліки»

аптека

Уряд ухвалив постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. № 929 і від 27 лютого 2019 р. № 136» від 22.12.2023 № 1362 (далі — Постанова № 1362). Документ дає змогу пацієнтам отримувати на місці призначені препарати за програмою «Доступні ліки». 

На які нормативні акти звернути увагу у січні

Для того щоб отримати відшкодування вартості ліків у 2024 році, аптеки, незалежно від форми власності та підпорядкування, повинні подати заяви про укладення договору до НСЗУ. Постанова № 1362 набрала чинності 26.02.2024.

Раніше Уряд збільшив обсяг наркотичних лікарських засобів, які можна зберігати в медзакладах.

За матеріалами КМУ

Ефективний керівник медсестринського персоналу

Статті за темою

Усі статті за темою

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
16663

Як оформити ліцензію на медичну практику

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
55568

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді