Яка інформація заборонена в медичній рекламі: пам'ятка

Автор
Експертна редакція порталу
Скачайте та використовуйте в роботі пам'ятку про те, яку інформацію заборонено розміщувати в рекламі методів профілактики, діагностики, лікування та реабілітації

Медична реклама: законодавство

Замовляти, створювати й розміщувати рекламу необхідно з дотриманням вимог чинного законодавства, зокрема положень Закону України «Про рекламу» від 03.07.1996 № 270/96-ВР (далі — Закон про рекламу). Він установлює вимоги щодо предмета, змісту, розташування та обсягу реклами.

Успішний управлінець закладу охорони здоров'я — 2024

Рекламу лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації регулює стаття 21 Закону про рекламу.

Увага! 2 жовтня 2023 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» та інших законів України щодо імплементації норм європейського законодавства у національне законодавство України шляхом імплементації окремих положень законодавства Європейського Союзу у сфері аудіовізуальної реклами (Європейської конвенції про транскордонне телебачення, Директиви Європейського парламенту та Ради 2010/13/ЄС про аудіовізуальні медіапослуги від 10 березня 2010 року із змінами, внесеними Директивою (ЄС) 2018/1808 від 14 листопада 2018 року)» від 30.05.2023 № 3136-IX. Документ уносить істотні зміни Закону про рекламу, зокрема і медичну.

Інформація, заборонена в медичні рекламі: скачати пам'ятку

Перегляньте, якої інформації не має бути в рекламі методів профілактики, діагностики, лікування та реабілітації у Пам’ятці:

що заборонена в медичній рекламі

Скачати пам'ятку

Отже, коли рекламуєте медичні послуги, дотримуйте вимог, що діють із 2 жовтня 2023 року.

Зауважте, що інформація, яку ви безплатно розміщуєте на сайті закладу і на його сторінках у соцмережах, не є рекламою. Так само не поширюються вимоги оновленого Закону про рекламу на інформацію про медичні послуги, яку ви розміщуєте за місцем їх надання.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді