Яка інформація заборонена в медичній рекламі: пам'ятка

Автор
Експертна редакція порталу
Скачайте та використовуйте в роботі пам'ятку про те, яку інформацію заборонено розміщувати в рекламі методів профілактики, діагностики, лікування та реабілітації

Медична реклама: законодавство

Замовляти, створювати й розміщувати рекламу необхідно з дотриманням вимог чинного законодавства, зокрема положень Закону України «Про рекламу» від 03.07.1996 № 270/96-ВР (далі — Закон про рекламу). Він установлює вимоги щодо предмета, змісту, розташування та обсягу реклами.

Успішний управлінець закладу охорони здоров'я — 2024

Рекламу лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації регулює стаття 21 Закону про рекламу.

Увага! 2 жовтня 2023 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» та інших законів України щодо імплементації норм європейського законодавства у національне законодавство України шляхом імплементації окремих положень законодавства Європейського Союзу у сфері аудіовізуальної реклами (Європейської конвенції про транскордонне телебачення, Директиви Європейського парламенту та Ради 2010/13/ЄС про аудіовізуальні медіапослуги від 10 березня 2010 року із змінами, внесеними Директивою (ЄС) 2018/1808 від 14 листопада 2018 року)» від 30.05.2023 № 3136-IX. Документ уносить істотні зміни Закону про рекламу, зокрема і медичну.

Інформація, заборонена в медичні рекламі: скачати пам'ятку

Перегляньте, якої інформації не має бути в рекламі методів профілактики, діагностики, лікування та реабілітації у Пам’ятці:

що заборонена в медичній рекламі

Скачати пам'ятку

Отже, коли рекламуєте медичні послуги, дотримуйте вимог, що діють із 2 жовтня 2023 року.

Зауважте, що інформація, яку ви безплатно розміщуєте на сайті закладу і на його сторінках у соцмережах, не є рекламою. Так само не поширюються вимоги оновленого Закону про рекламу на інформацію про медичні послуги, яку ви розміщуєте за місцем їх надання.



зміст

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді