СМД «Коронавірусна хвороба (COVID-19)»: МОЗ внесло зміни

UA RU
До Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)», затверджених наказом МОЗ від 28.03.2020 № 722, МОЗ додало інформацію про повторний випадок захворювання у пацієнта — реінфекцію

Як організувати протиепідемічний режим в умовах пандемії COVID-19

Зміни до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)» МОЗ затвердило наказом від 30.05.2021 № 1056. Згідно з цими змінами підпункт 1 пункту 2 Стандарту 1 «Організація протиепідемічних заходів та медичної допомоги в осередку інфікування SARS-CoV-2»доповнили новим абзацом такого змісту:

«Дані про повторний випадок захворювання у пацієнта слід зазначити у ф. № 058/о для передачі відповідної інформації до лабораторного центру МОЗ України за адміністративно-територіальною належністю для проведення епідеміологічного розслідування та внесення даних до електронної інтегрованої системи спостереження за захворюваннями».

МОЗ змінило Стандарти медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)»

Додаток 2 до Стандартів МОЗ доповнило такими новими абзацами:

«Повторне захворювання COVID-19 (реінфекція) — позитивний результат дослідження методом ПЛР або швидкими тестами на визначення антигену SARS-CoV-2 та/або тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 методом ІФА отриманий повторно, але не менше ніж через 60 днів після первинного позитивного результату дослідження, у пацієнта, в разі якщо нові симптоми COVID-19 виникли після періоду повного одужання першого епізоду захворювання.

Дії при виявленні випадків повторного захворювання COVID-19 мають бути такими, як і при виявленні пацієнтів з підозрою та/або підтвердженням COVID-19».

Нагадаємо, раніше МОЗ оновило Дорожню карту вакцинації та Протокол лікування пацієнтів із COVID-19.

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді