Особливості проведення медогляду абітурієнта: роз'яснення від НСЗУ

UA RU
Для вступу у заклад вищої освіти абітурієнти потребують довідки № 086/о. Її видає лікар первинки, з яким у дитини укладена декларація. Про те, які обстеження, аналізи та консультації він має призначити, розповіла представниця пресслужби НСЗУ Христина Петрик

Електронні трудові в запитаннях і відповідях

Довідка № 086/о — це єдиний медичний документ для подання до приймальних комісій навчальних закладів всіх рівнів акредитації, нагадали в НСЗУ. Таку довідку видає лікар первинної ланки, з яким у дитини укладена декларація. Це може бути педіатр або сімейний лікар. Саме він призначає необхідні обстеження, аналізи та консультації у вузьких спеціалістів та видає електронні направлення на їх проходження.

НСЗУ роз’яснила, хто і як проводить медогляд абітурієнта

✅✅✅ Основні тарифи для фінансування медичних послуг за Програмою медичних гарантій

Перед вступом у заклад вищої освіти абітурієнти мають зробити флюорографію і пройти огляд у вузьких спеціалістів, як-от:

Залежно від профілю та вимог закладу, до якого планує вступати абітурієнт, можуть знадобитися консультативні висновки інших спеціалістів. Їх теж визначає сімейний лікар.

Вузькі спеціалісти вносять у медичну картку або довідку висновки про стан здоров’я абітурієнта власноручно та завіряють записи особистими печатками, штампами-кліше і підписом.

Із результатами оглядів вузьких спеціалістів та обстежень пацієнт знову повертається до сімейного лікаря. Він заповнить довідку на підставі записів у медичній карті, зроблених щеплень, а також результатів всіх обстежень, потрібних для оцінки стану здоров’я абітурієнта.

«Зверніть увагу: лабораторні дослідження повинні бути проведені не раніше, аніж за місяць до дати видачі довідки. А флюорографія — не раніше, ніж за рік. Інакше результати будуть недійсними для внесення в довідку», — наголосили в НСЗУ.

За направленням лікаря первинки абітурієнт зможе безплатно пройти консультації у вузьких спеціалістів у всіх поліклініках, які уклали договір із НСЗУ на надання амбулаторної допомоги. Назва пакета — «Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах».

Нагадаємо, раніше НСЗУ прозвітувала про понад 6,8 тис. укладених договорів та 74,4 млрд грн виплачених коштів за 2020 рік.

За матеріалами фейсбук-сторінки НСЗУ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді