Наявність ліків від гепатиту в Україні можна буде моніторити онлайн

UA RU
Громадяни України, урядові та медичні структури отримають доступ до онлайн-інструмента, який інформуватиме про наявність у закладах охорони здоров’я препаратів для лікування вірусних гепатитів. Презентація інструмента відбудеться 19 травня

Аптечка мовної допомоги

Інструмент «Моніторинг наявності препаратів для лікування ВГС і ВГВ для дорослих та дітей» реалізований на основі наборів відкритих даних, оприлюднених на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних: «Дані про наявність ліків від вірусного гепатиту С та вірусного гепатиту В».

В Україні запрацює інструмент, який моніторитиме наявність ліків від гепатитів С та В

 

 

«Інструмент дозволяє урядовим та медичним структурам контролювати перерозподіл препаратів, необхідних для лікування ВГ, у межах регіонів та закладів. Він налагоджує повний і вільний доступ до відповідної інформації для всіх залучених сторін, полегшує маршрут пацієнта для отримання лікування», — розповідають автори проєкту.

Інструмент охоплює період з грудня 2020 року по обласних (опорних) та деяких районних лікарнях. Дані для кожної лікарні оновлюються щомісячно.

Нині до інструмента долучені понад 60 лікарень обласного та районного рівнів з усіх областей України. Із часом, обіцяють розробники, кількість районних лікарень, відображених у візуалізації, зростатиме.

Інструмент розробила організація Texty.org.ua спільно з Центром громадського здоров’я МОЗ України у межах проєкту USAID/UK aid «Прозорість і підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» за підтримки Мінцифри та МОЗ.

Публічна онлайн-презентація інструмента відбудеться 19 травня о 15:00 в Zoom. Долучитись до презентації в Zoom можна, зареєструвавшись за посиланням. Трансляцію заходу можна буде також переглянути на Facebook-сторінці події.

Нагадаємо, МОЗ планує уніфікувати державний реєстр лікарських засобів.

За матеріалами сайту ЦГЗ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62478

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді