Робочі групи МОЗ працюють над підготовкою галузевих стандартів надання медичної допомоги

UA RU
23 мультидисциплінарні робочі групи під координацією МОЗ розробляють галузеві стандарти медичної допомоги. Вони адаптовують клінічні настанови та переглядають клінічні протоколи за 25 темами та двома напрямами. Про це повідомила перша заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Садов’як

Як працювати за договором з НСЗУ у 2021 році

Із 2016 року, за словами заступниці міністра, в Україні припинили розробляти медико-технологічні документи за Методикою розробки та впровадження медичних стандартів медичної допомоги на засадах доказової медицини, затвердженою наказом МОЗ від 28.09.2012 № 751. Саме тому понад 80% документів, розроблених відповідно до Методики, потребують планового перегляду.

МОЗ готує галузеві стандарти медичної допомоги

✅✅✅ Страхування медичних працівників від COVID-19

Нині МОЗ поновлює розробку галузевих стандартів. Уже у 2021 році затвердили:

Також мультидисциплінарні групи опрацьовують теми клінічного ведення пацієнтів із COVID-19 та постійно оновлюють протоколи лікування.

«Стандартизація медичної допомоги є одним із найважливіших інструментів забезпечення надання якісних медичних послуг та належної реалізації програми медичних гарантій в Україні. Сьогодні працюють 23 мультидисциплінарні робочі групи з розроблення галузевих стандартів медичної допомоги. Вони адаптовують клінічні настанови, переглядають клінічні протоколи за 25 темами та двома напрямами», — розповіла Ірина Садов’як.

Заступниця міністра також повідомила, що окрема група розробляє галузеві стандарти з акушерства й гінекології. Вона опрацьовує 12 тем, зокрема ведення вагітності при патологіях, а також при кесаревому розтині. Також працює група з педіатрії і неонатології.

«Найближчим часом розпочнуть роботу мультидисциплінарні групи за двома важливими напрямами — онкологія та орфанні захворювання», — додала Ірина Садов’як.

Нагадаємо, МОЗ розробило Порядок проведення скринінгу слуху дітей.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді