НСЗУ оголосила про укладення договорів за пакетом вакцинації від COVID-19

23 лютого НСЗУ оприлюднила оголошення про укладення договорів про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій щодо надання медичних послуг за напрямом «Вакцинація від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»

Нові правила інфекційного конт­ролю для ЗОЗ

Згідно з оголошенням та відповідно до нормативно-правових актів, НСЗУ укладатиме договори за цим пакетом із медзакладами, які будуть у переліку, визначеному керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня через розповсюдження COVID-19.

✅✅✅ МОЗ затвердило перелік ліків для надання допомоги пацієнтам у невідкладних станах у пунктах щеплення

НСЗУ оголосила про укладення договорів за пакетом вакцинації від COVID-19

Мобільні бригади та оплата їх послуг

На першому етапі вакцинації у цих закладах сформують мобільні команди. Відповідно до Дорожньої карти вакцинації від COVID-19, затвердженої МОЗ, спершу мобільні команди виїжджатимуть до колективів медиків, зокрема тих, які працюють у закладах, що надають медичну допомогу пацієнтам з коронавірусом. А також до працівників соціальної сфери, освітян, військовослужбовців тощо.

✎ Мобільна бригада має складатися щонайменше з одного лікаря та двох медичних сестер чи медичних братів. Додатково рекомендовано залучати особу, яка вноситиме дані в ЕСОЗ та водія за потреби.

У перший місяць роботи команди на одну мобільну команду НСЗУ виплачуватиме 8000 грн. Ці кошти мають спрямувати для забезпечення готовності проводити вакцинацію. Зокрема, щоб закупити необхідні розхідні матеріали та засоби індивідуального захисту.

Далі оплату надавачі послуги отримуватимуть за результатами роботи. Тобто за фактичну кількість провакцинованих осіб:

  • 25 грн за першу дозу введеної вакцини
  • 60 грн — за другу

Інформацію про здійснену вакцинацію надавачі вноситимуть до ЕСОЗ. На підставі цих даних НСЗУ платитиме за фактично надані послуги.

✅✅✅ Лікарі мають право особисто продовжувати лікарняний до 15 календарних днів

Вимоги до закладів

Щоб укласти договір на пакет вакцинації заклад повинен відповідати таким вимогам:

  1. Входити у визначений перелік керівника робіт з ліквідації COVID-19
  2. Забезпечити дотримання холодового ланцюга під час транспортування та зберігання вакцин;
  3. Мати оснащене місце для вакцинування від COVID-19 відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я щодо організації і проведення профілактичних щеплень
  4. Проводити вакцинацію з розділенням потоків пацієнтів і дотриманням правил епідеміологічної безпеки
  5. Забезпечити проведення двох раундів вакцинації для кожного пацієнта, якщо інше не передбачено інструкцією виробника вакцини від COVID-19

Наразі НСЗУ чекає, поки керівник робіт з ліквідації COVID-19 погодить перелік закладів, які братимуть участь у процесі вакцинації. Тоді НСЗУ почне укладати договори із надавачами послуг за напрямом «Вакцинація від COVID-19». Заклади, які будуть визначені у переліку керівника робіт з ліквідації COVID-19, отримають повідомлення-запрошення подати пропозицію.

Офіційне оголошення можна знайти на сайті НСЗУ у розділі «Про укладення договорів».

За матеріалами НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді