В Україні розпочалася вакцинація проти COVID-19

О 7:00 24 лютого вакцини від COVID-19 відправили в регіони. Так в Україні стартувала вакцинація проти коронавірусу

Доплати професіоналам з вищою немедичною освітою

Максим Степанов наголосив, що основне завданняпровести вакцинацію в максимально стислі строки, щоб медики вчасно отримали захист.

Очільник МОЗ зазначив, що за підсумками візиту до Індії вдалося прискорити доставку вакцини в Україну, домовитися про додаткові партії та провести перемовини на найближчу перспективу.

✅✅✅ НСЗУ оголосила про укладення договорів за пакетом вакцинації від COVID-19

В Україні розпочалася вакцинація проти COVID-19

Підсумки візиту до Індії

Україна забезпечена вакцинами для першого і другого етапу згідно з планами МОЗ і має домовленості для вакцинації на наступні етапи. Ми отримали надійну вакцину від визнаного в світі виробника — британсько-шведської компанії AstraZeneca (CoviShield), яка відповідає стандартам безпечності та якості і її широко використовують провідні країни Європи та світу.

Також вдалося домовитися про додаткові партії американської вакцини NovaVax та попередньо законтрактувати вакцини інших виробників, зокрема індійського «Коваксин» від «Бхарат Байотек» («Bharat Biotech»). Вакцина пройшла три етапи клінічних випробувань, в останньому з яких взяло участь понад 25 тисяч учасників. Результати цих випробувань опубліковані у всесвітньо відомих наукових журналах The Lancet та NatureResearch.

Науковці дійшли висновків, що вакцини дієві та безпечні. Препарат уже отримав дозвіл на застосування в екстрених умовах. Наразі маємо домовленості про потенційну можливість постачання цієї вакцини в Україну.

✅✅✅ МОЗ затвердило Перелік причин звернень та скарг про необхідність надання ЕМД

Вакцини від COVID-19

Станом на 24.02.2020 Україна очікує чотири поставки вакцин:

Вакцина

Кількість доз

Pfizer

більше 100 тис

Sinovac

близько 2 млн

AstraZeneca (Covishield)

майже 4 млн

NovaVax

15 млн доз

(орієнтовний термін поставки — липень 2021 року)


Міністр охорони здоров’я заявив, що програма вакцинації в Україні виконується в планові строки та згідно з Дорожньою картою МОЗ. Відомство робить усе від нього залежне, щоб медики, а згодом і всі українці отримали безпечні, дієві та якісні вакцини від визнаних світом виробників.

Нагадаємо, що на першому етапі вакцинації щеплюватимуть медиків, які працюють з хворими на COVID, бригади швидкої допомоги, працівників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку, військових на фронті.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
4880

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
115539

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
11456

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді