В Україні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca

22 лютого МОЗ зареєструвало в Україні вакцину проти COVID-19 Oxford/AstraZeneca. Препарат розробили Оксфордський університет і британсько-шведська компанія AstraZeneca

Нові правила інфекційного конт­ролю для ЗОЗ

Вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила ВООЗ. Дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.

Вакцину виробляють на потужностях Serum Institute (Індія), її локальна (торговельна) назва Covishield. Відповідно, вакцина Covishield, яка прибуває до України, офіційно зареєстрована.

Вакцина Oxford/AstraZeneca — це вакцина на платформі вірусного вектора без здатності до реплікації. Для повної імунізації потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Може зберігатися до шести місяців за температури від +2 до +8 °С.

Oxford/AstraZeneca (Covishield) подали на реєстрацію до Державного експертного центру МОЗ 15 лютого. В Україні діє закон, який спрощує процедуру реєстрації вакцин від COVID-19 і скорочує її до п’яти робочих днів.

Україна отримала інформацію від COVAX про постачання від 2,2 до 3,7 млн доз вакцин Oxford/AstraZeneca у І—ІІ кварталі2021 року. Окрім того, вакцину закуплять за державні кошти напряму у виробників.

✅✅✅ Про що свідчать коронавірусні цифри січня: статистика і плани на 2021 рік

Україна також уклала додаткові прямі контракти на постачання вакцини від COVID-19, які розроблені за участю компаній AstraZeneca (Британія — Швеція) та NovaVax (США) і виробляються на потужностях Serum Institute (Індія).

21 лютого 2021 року, міністр охорони здоров’я Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії в 500 тис. вакцин AstraZeneca (Covishield) із заводу-виробника в індійському місті Пуне.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
4880

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
115538

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
11456

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді