В НСЗУ розповіли, які заклади не зобов’язані підтверджувати доступність для маломобільних груп населення

Заклади охорони здоров’я, які планують працювати за Програмою медичних гарантій із 1 квітня, повинні забезпечити фізичну доступність своїх будівель для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп. Однак ця вимога поширюється не на всі заклади. Про винятки під час пресбрифінгу розповіла заступниця начальника відділу по роботі з договорами на первинці Тетяна Болтян

Як працювати за ПМГ — 2021

Доступними для маломобільних груп мають бути всі місця надання послуг надавача послуг, які зазначені у заяві про отримання ліцензії та в доданих до неї документах, підкреслила заступниця начальника відділу.

✅✅✅ Передплатіть улюблений медичний журнал в редакції та отримайте подарунок

В НСЗУ розповіли, які заклади не зобов’язані підтверджувати доступність для маломобільних груп населення

✅✅✅ Журнал обліку лікарських засобів та медичних виробів: як оформлювати

Щоб укласти договір з НСЗУ, надавач послуг має надати скановану копію документа, який підтверджує доступність будівлі. Це передбачає Порядок укладення, зміни та припинення договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, затверджений постановою КМУ від 25.03.2018 № 410. Такий документ видає фахівець із питань технічного обстеження будівель, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат. Експерти надають його в довільній формі. Однак знадобиться він не всім.

«Документ, який підтверджує доступність будівлі, для укладення договору з НСЗУ у 2021 році, не потрібен центрам екстреної медичної допомоги та станціям швидкої, а також фельдшерсько-акушерським пунктам як нерегулярним місцям надання первинної медичної допомоги», — сказала Тетяна Болтян.

Решта закладів, які планують працювати за Програмою медичних гарантій із 1 квітня, повинні подбати про те, щоб повністю відповідати вимогам НСЗУ на момент подання пропозиції.

Нагадаємо, раніше в НСЗУ розповіли, що лише 50% закладів ПМД та 64% спеціалізованих закладів охорони здоров’я доступні для людей з інвалідністю.

За матеріалами фейсбук-сторінки НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді