Тариф за пакетом із лікування інсульту буде диверсифікований і сягатиме 99 тис. грн

Залежно від об’єму надання медичної допомоги тариф за пріоритетним пакетом «Медична допомога при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах» 2021 року буде диверсифіковано. Він сягатиме 99 тис. грн. Про це під час щоденного брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов

Як працювати за ПМГ — 2021

У 2020 році тариф за лікування інсульту був недиверсифікованим та становив приблизно 29 тис. грн. Цього ж року, за словами міністра, тариф буде диверсифіковано залежно від об’єму надання медичної допомоги. І сягатиме він 99 тис. грн.

✅✅✅ Передплатіть улюблений медичний журнал в редакції та отримайте подарунок

Тариф за пакетом із лікування інсульту буде диверсифікований і сягатиме 99 тис. грн

«Якщо в 2020 році ми говорили про загальний тариф при лікуванні інсульту, який залежно від методу лікування складав до 30 тис. грн, 29 тис. грн, умовно кажучи, то зараз ми суттєво збільшуємо цей тариф. І цей тариф буде залежати від методу лікування, від важкості хворого, від тих чи інших ліків, які будуть застосовуватися до лікування цього хворого. І він зараз буде враховувати декілька схем лікування. Найбільша вартість, яку держава буде сплачувати — це до 99 тис. грн», — сказав Максим Степанов.

За словами міністра, тариф має включати витрати на лікарські засоби, медичні вироби та заробітну плату медичним працівникам.

Максим Степанов нагадав, що у липні 2020 року тарифи на лікування інсульту зросли, оскільки в Україні 67% смертей припадає на серцево-судинні захворювання. Так, від інсульту щороку помирає понад 100 тис. українців.

«Наразі ми активно напрацьовуємо Концепцію розвитку інсультної допомоги в Україні на 2021—2030 роки», — розповів міністр.

За його словами, ця концепція має відповідати Європейській стратегії боротьби з інсультом.

Нагадаємо, раніше Максим Степанов заявив, що виплати за лікування гострого інфаркту порівняно з минулим роком зростуть удвічі.

За матеріалами фейсбук-сторінки МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді