Виплати за лікування гострого інфаркту порівняно з минулим роком зростуть удвічі

Із ІІ кварталу 2021 року за надання медичної допомоги пацієнту із гострим інфарктом міокарда в стаціонарних умовах із проведенням стентування держава відшкодує 32 299 грн. Торік у квітні ця сума становила близько 16 000 грн. Про це під час щоденного брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов

Як працювати за ПМГ — 2021

Лікування пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями — один із пріоритетів роботи МОЗ, наголосив міністр. Медичну допомогу при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах та гострому інфаркті міокарда держава оплачує за підвищеним тарифом. Адже серцево-судинні захворювання — основна причина смертності в Україні. На них припадає 67% від загальної кількості померлих.

✅✅✅ Передплатіть улюблений медичний журнал в редакції та отримайте подарунок

Виплати за лікування гострого інфаркту порівняно з минулим роком зростуть удвічі

«Питання лікування пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями є одним із пріоритетів нашої роботи. Так само зараз, коли ми готуємося до нової програми медичних гарантій, яка стартує з 1 квітня. Зараз ми живемо по всіх тарифах і умовах програми 2020 року. Ми удосконалюємо цей процес», — заявив Максим Степанов.

За словами міністра, із 1 квітня 2021 року за надання медичної допомоги пацієнту при гострому інфаркті міокарда в стаціонарних умовах із проведенням стентування держава відшкодує 32 299 грн. Для порівняння: у квітні 2020 року фінансування становило приблизно 16 000 грн. Отже, сума державного відшкодування послуг зросте удвічі.

Однак це ще не всі заходи, які мають поліпшити лікування серцево-судинних захворювань. Також МОЗ:

  • розробило зміни до Порядку розрахунку потреби та розподілу МОЗ України серед закладів охорони здоров’я медичних виробів для стентування коронарних судин, придбаних за кошти державного бюджету;
  • затвердило Порядок організації надання медичної допомоги пацієнтам із підозрою на гострий мозковий інсульт у системі екстреної медичної допомоги.
  • розширює перелік лікарських засобів для лікування серцево-судинних захворювань у договорах про реімбурсацію (програма «Доступні ліки»).

Нагадаємо, раніше очільник НСЗУ Андрій Віленський розповів, що за медичну допомогу пацієнту з інфарктом заклад отримує 30 тис. грн.

За матеріалами фейсбук-сторінки МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді