НСЗУ нагадала одну з основних вимог до закладів охорони здоров’я, через яку може не укласти договір

Щоб укласти договір з НСЗУ, заклади охорони здоров’я мають виконати одну з основних вимог у 2021 році — створити безбар’єрний доступ до приміщень людям з інвалідністю. Про це під час брифінгу, присвяченого медичній допомозі у госпіталях ветеранів війни, заявила представниця пресслужби НСЗУ

Як працювати за ПМГ — 2021

В основі Програми медичних гарантій лежить принцип універсального охоплення медичними послугами, підкреслили в НСЗУ.

✅✅✅ Передплатіть улюблений медичний журнал в редакції та отримайте подарунок

НСЗУ нагадала одну з основних вимог до закладів охорони здоров’я, через яку може не укласти договір

✅✅✅ Акредитація закладів охорони здоров'я — 2021

«Ми прагнемо, щоб всі громадяни або особи, прирівняні до них, мали рівний доступ до якісної медичної допомоги. І при цьому не зазнавали катастрофічних фінансових витрат», — сказала представниця пресслужби.

Кожен громадянин має право на якісну безоплатну медичну допомогу. Саме тому НСЗУ нагадує, що заклади охорони здоров’я, зокрема й госпіталі ветеранів війни, мають зробити медичну допомогу ще доступнішою для кожного свого пацієнта.

«Однією з основних вимог для укладення договору з НСЗУ у цьому році є створення безбар’єрного доступу до медзакладів людям з інвалідністю. […] НСЗУ не укладатиме у 2021 році договори з тими закладами, які не створять безбар’єрні умови доступу до медичних послуг для людей з інвалідністю», — заявили в НСЗУ.

Отже, будь-який заклад охорони здоров’я, зокрема, й госпіталі ветеранів, що відповідають вимогам, зможуть укласти договір з НСЗУ за відповідним пакетом послуг і надавати медичну допомогу пацієнтам.

Нагадаємо, раніше в НСЗУ заявляли: із закладами, які не забезпечать доступ маломобільним групам населення, договір укладати не будуть.

За матеріалами фейсбук-сторінки НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді