Скільки грошей отримали заклади за лікування пацієнтів із COVID-19 у квітні—липні

За надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 у квітні—липні заклади отримали від НСЗУ 2,5 млрд грн

Як дезінфікувати поверхні для профілактики COVID-19

Загалом за цей період до медзакладів госпіталізували 31 209 пацієнтів з коронавірусною інфекцією. З них 5454 пацієнтів отримали медичну допомогу в умовах інтенсивної терапії.

✎ Частка пацієнтів серед госпіталізованих з діагнозом COVID-19, які потребували допомоги в умовах інтенсивної терапії, становить 16—19%. У світі, зазвичай, інтенсивної терапії потребують близько 25% госпіталізованих пацієнтів.

Скільки грошей виплатила НСЗУ, дивіться в Таблиці.

Пакет медичної допомоги

Кількість
надавачів

Виплати НСЗУ, грн

Стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19

241

1 млрд 874 млн

Екстрена медична допомога

25

532 млн

Допомога, яку надають мобільні бригади, що виїжджають до людей з підозрою на COVID-19

930
(1700 моббригад)

104,5 млн

Стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19 у квітні, в закладах, які не входили в перелік лікарень, визначених для госпіталізації

144

49 млн

✅✅✅ Медична допомога пацієнтам з COVID-19: хто за що платить

Скільки грошей отримали заклади за лікування пацієнтів із COVID-19 у квітні—липні

Чому гроші отримали не всі заклади

Частина закладів не отримала оплати за пакетом «Стаціонарна допомога пацієнтам з коронавірусною хворобою у період з 1 по 30 квітня 2020 року», оскільки МОЗ не надало офіційний лист з підтвердженою кількістю пацієнтів, які пройшли лікування в цих закладах.

Із тієї самої причини 7 закладів узагалі не можуть укласти договір із НСЗУ на цей вид меддопомоги. Серед них і Київська лікарня швидкої допомоги.

Чому завантаженість лікарень не рівномірна

НСЗУ та МОЗ регулярно аналізують завантаженість лікарень. Так, за липень кількість госпіталізованих пацієнтів зросла на 25%, а кількість пацієнтів, які отримували допомогу в інтенсивній терапії збільшилась на 32%.

NB! Якщо завантаженість ліжок інтенсивної терапії досягає 75%, у відповідному регіоні розширюють мережу лікарень, які надають допомогу пацієнтам із COVID-19.

Дані щодо завантаженості лікарень показують недосконалість маршрутів пацієнтів у регіонах і нерівномірність розподілу по наявній мережі законтрактованих лікарень. Наприклад, коли у Львівській області почала зростати захворюваність, одна лікарня була заповнена, в той час як лікарні поблизу лишалися напівпусті. Тому НСЗУ аналізує ситуацію в регіоні, а не в одній лікарні.

За матеріалами НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді