Порядок ведення Реєстру пацієнтів в ЕСОЗ: громадське обговорення проєкту наказу МОЗ

МОЗ 12 серпня оприлюднило проєкт наказу «Про затвердження Порядку ведення Реєстру пацієнтів в електронній системі охорони здоров’я»

Як організувати медичну допомогу онлайн

Через запровадження ЕСОЗ виникла необхідність врегулювати процедури:

  • внесення інформації до Реєстру пацієнтів
  • ідентифікації пацієнтів
  • актуалізації даних
  • отримання інформації з Реєстру

Тому МОЗ розробило проєкт наказу щодо Порядку ведення Реєстру пацієнтів в центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я.

Порядок ведення Реєстру пацієнтів в ЕСОЗ: громадське обговорення наказу МОЗ

Порядок буде обов’язковим для ЗОЗ та ФОП, які отримали ліцензію на медичну практику та зобов’язані надавати пацієнтам медичну допомогу безплатно відповідно до закону або договору з НСЗУ.

До Реєстру пацієнтів вноситимуть відомості про фізичних осіб, які звернулися за медичною допомогою до конкретного закладу охорони здоров’я з приводу тих чи тих хвороб.

МОЗ обіцяє, що впровадження Порядку забезпечить:

  • єдиний інформаційний простір медичної інформації
  • швидкий доступ до даних про пацієнта
  • швидкий та достовірний обмін даних про пацієнтів в електронному вигляді
  • зменшення фінансового навантаження на суб’єктів господарювання ліцензіатів з медичної практики

Окрім того, медзаклади отримають уніфіковані дані про пацієнтів, а пацієнтам не потрібно буде повторно подавати дані про себе під час звернення в ЗОЗ.

Пропозиції та зауваження щодо проєкту наказу надсилайте протягом 15 днів з дати публікації (12 серпня) у письмовому або електронному вигляді за адресою: вул. Грушевського, 7, м. Київ, 01601, Директорат розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров’я, телефон: (044) 253-33-31, e-mail: [email protected].

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як штучний інтелект трансформує роботу керівника медичного закладу, лікаря та медсестри

Розглянемо основні способи застосування штучного інтелекту в роботі різних медичних працівників на основі аналітики української AI-платформи телефонії, колтрекінгу та аналітики дзвінків Ringostat
1452

Як і навіщо моніторити конкурентів у диджитал-маркетингу в галузі охорони здоров'я

Гроші ходять за пацієнтом. Це твердження актуальне нині для ЗОЗ усіх форм власності. З'ясуйте, чому ж одні не мають відбою від пацієнтів, а інші — ледве зводять кінці з кінцями? Для цього — моніторте конкурентів
176

Електронний рецепт: як виписувати

З 1 квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків в Україні має здійснюватися за електронним рецептом. Читайте, як виписати електронний рецепт та як пацієнту отримувати по ньому ліки в аптеці
98487

Що відомо про електронну систему БПР

Що таке електронна система БПР, для кого і коли її впроваджуватимуть? Хто буде надавати освітні послуги через електронну систему БПР? Читайте про це в статті
4790

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді