Укласти договір про перехідне фінансування можна без плану розвитку закладу

14 серпня набули чинності Зміни до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році. Подання плану розвитку відтермінували на місяць

На що витрачати й кому звітувати про кошти від НСЗУ

НСЗУ опрацьовуватиме пропозиції закладів і, відповідно, укладатиме договори без планів розвитку закладів. Проте рівно за місяць після укладення договору заклад повинен надати план свого розвитку, затверджений власником або госпітальною радою, який буде частиною договору. НСЗУ здійснюватиме оплату за такими договорами за послуги, надані з 01.07.2020.

✎ У липні МОЗ оприлюднило для громадського обговорення проєкт наказу «Про затвердження Типової форми плану розвитку закладу охорони здоров’я».

Укласти договір про перехідне фінансування можна без плану розвитку закладу

Договори про перехідне фінансове забезпечення комплексного надання медичних послуг підписують із закладами, які уклали договір з НСЗУ про надання з 01.04.2020:

Виняток становлять спеціалізованиі стоматологічні заклади, центри громадського здоров’я, санаторно-курортні заклади, центри первинної медико-санітарної допомоги, лікарсько-фізкультурні диспансери (центри спортивної медицини).

УВАГА! Ідеться про заклади, строк дії договорів з якими розпочався з квітня 2020 року.

Оголошення про укладення договорів про перехідне фінансове забезпечення опубліковане на сайті НСЗУ.

За матеріалами НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді