Як працює за Програмою медгарантій КНП «Фтизіатрія» у місті Київ

КНП «Фтизіатрія» надає меддопомогу хворим на ВІЛ-інфекцію та туберкульоз. Читайте, як заклад готувався до медреформи та як пристосувався до роботи в нових умовах

Профілактика ВІЛ-інфікування у медзакладі ►►► ТЕСТ

Заклад має диспансерно-поліклінічне, амбулаторно-діагностичне відділення та клініко-діагностичну лабораторію третього — найвищого — рівня кваліфікації.

Із НСЗУ медзаклад уклав договори на три пакети медичної допомоги:

  • діагностика, лікування та супровід людей з ВІЛ-інфекцією
  • лікування дітей та дорослих з туберкульозом
  • лікування осіб з психічними та поведінковими розладами, внаслідок вживання опіоїдів з використанням ЗПТ

Сума договору становить понад 39,5 млн грн.

Директорка КНП «Фтизіатрія» Юлія Забуга розповіла, що заклад почав готуватися до реформи спеціалізованої ланки ще у 2017 році. Поступово обладнали робочі місця комп’ютерами, забезпечили доступ до інтернету, закупили обладнання, навчили медичних працівників.

Як працює за Програмою медгарантій КНП «Фтизіатрія» у місті Київ

Що треба знати про туберкульоз

«Фтизіатрія» має єдину в Києві лабораторію III рівня, яка видає найвищі результати зовнішнього контролю якості з усіх видів бактеріологічної та молекулярно-генетичної діагностики туберкульозу. Завдяки цьому в закладі проходять лабораторну діагностику туберкульозу, моніторинг лікування, корекцію побічних дій та виявлення супутніх захворювань пацієнти з усіх районів міста. Це дало можливість укласти договір з НСЗУ за Програмою медгарантій за трьома групами послуг.

«Пандемія коронавірусної хвороби стала справжнім викликом для всіх, та закорема для наших пацієнтів у подоланні туберкульозу. Але ми впоралися!» — зауважила очільниця лікарні. З перших днів карантину заклад організував мобільні бригади для тих пацієнтів, які перебувають на лікуванні у КНП «Фтизіатрія» та не мають змоги дістатися до лікарні. До складу мобільної бригади увійшли лікар, медична сестра та соціальний працівник. Вони розвозять медикаменти по домівках пацієнтам, оглядають їх, забирають необхідні аналізи, роблять ЕКГ, пульсоксіметрію тощо.

Юлія Забуга підкреслила:

«...Реформа надала більше свободи у прийнятті рішень та можливість планувати роботу закладу на розсуд керівника. Оплата за кожну надану медичну послугу дозволить забезпечувати гідну заробітну плату нашим працівникам. Маємо багато планів щодо поліпшення подальшої роботи. А головне, завдяки процесам трансформації галузі, маємо можливість втілити їх в життя».

За матеріалами НСЗУ



Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді