У ВР зареєстрували Законопроект про сільську медицину

19 вересня у Верховній Раді України зареєстрували законопроект “Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості” № 7117, який запропонував Петро Порошенко.

Сьогодні 30% населення нашої держави (а це близько 13 мільйонів українців) проживає у сільській місцевості. Їм також необхідно надавати якісну медичну допомогу. Для цього потрібно налагодити медичну інфраструктуру та залучити кваліфікований медичний персонал.

Даний проект спрямований на зміни у сільській медицині: виведення інфраструктури на новий рівень та підвищення фінансування охорони здоров’я у селах. У свою чергу це стане підґрунтям для розвитку медицини і залучить більше та лікарів до роботи у сільських лікарнях.

Зараз ситуація у цій сфері надзвичайно погана. Тільки 17% фельдшерсько-акушерських пунктів і амбулаторій мають транспорт. Крім цього постійно не вистачає ліків, обладнання та персоналу. Для того, щоб підвищити кількість кадрів у сільських лікарнях, Президент України запропонував побудувати додаткові амбулаторії, житлові приміщення для лікарів та їх родин, автомобілі для медиків, щоб ті мали змогу пересуватися між селами. Законопроект також передбачає створення можливості для отримання освіти та підвищення кваліфікації.

Зареєстровано Законопроект про сільську медицинуЧитайте: "Підвищення кваліфікації лікарів: види та форми навчання, документи для зарахування"

Для забезпечення доступності медичної допомоги на всій території країни планується проведення мережі Інтернет у найвіддаленіших селах країни та розвиток “телемедицини”, аби лікарі могли консультуватися між собою за допомогою відеозв'язку.

Для того, щоб жителі країни будь-де мали можливість отримати якісну медичну допомогу, у бюджеті передбачено 4 мільярди гривень у 2017 та ще 5 мільярдів у 2018 році.

На найближчій парламентській сесії до порядку денного винесено розгляд даного законопроекту, а також пакету реформ № 6327 та № 6604, які стосуються фінансування системи охорони здоров’я

Наразі медреформу підтримує більше половини населення України, деякі представники Уряду, Прем’єр-міністр та Президент України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5993

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді