Зміни в законодавстві: безкоштовний транспорт для інвалідів, які спрямовані в реабілітаційні установи

5 липня Петро Порошенко підписав наказ про внесення змін до статті 31 Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» щодо особливостей транспортного обслуговування таких осіб з особливими потребами. Підписував документ глава держави під час перебування у інклюзивній школі у столиці.

Відповідно до нового закону, інвалідам, дітям-інвалідам, які проходять реабілітацію в реабілітаційних установах, реабілітаційні установи повинні забезпечувати безкоштовне транспортне обслуговування.

Перш ніж підписати зміни до закону,  Президент України зауважив, що вже обговорював цей законопроект «Про внесення зміни до статті 31 Закону України "Про реабілітацію інвалідів в Україні" щодо транспортного обслуговування осіб з інвалідністю» зі своїм уповноваженим Валерієм Сушкевичем. Також він додав, що забезпечення транспортом кожної людини з особливими потребами для того, щоб він був доставлений до відповідного центру відтепер є зобов'язанням держави.

Зміни в законодавстві: безкоштовний транспорт для інвалідів, які спрямовані в реабілітаційні установиЧитайте: "Орієнтовна циклограма діяльності головного лікаря на третій квартал"

Закон «Про внесення зміни до статті 31 Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» щодо транспортного обслуговування осіб з інвалідністю» (№6155) був ухвалений Верховною Радою України ще місяць тому, 6 червня. Тоді за нього проголосувало 309 з 381 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Відповідно до закону

реабілітаційні установи мають забезпечувати інвалідів, та дітей-інвалідів зокрема тих, які проходять реабілітацію в реабілітаційних установах безкоштовним транспортним обслуговуванням.

Порядок забезпечення регламентує центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері праці та соціальної політики.

Зміни в законодавстві: безкоштовний транспорт для інвалідів, які спрямовані в реабілітаційні установиЧитайте: "Законні представники пацієнта: повноваження"

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5548

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді