Обрано нового генерального директора ВООЗ

1 червня доктор Тедрос Адханом Гебрейесус офіційно вступив на посаду генерального директора ВООЗ. Ця подія відбулася в Женеві. З 1 лютого 2007 року, цю посаду займала Маргарет Чен.

Доктор Тедрос Адханом Гебрейесус був обраний на цю посаду 23 травня 2017 шляхом голосування держав-членів Сімдесятої сесії Всесвітньої асамблеї  охорони здоров’я. Цього разу вперше обрали з декількох кандидатів. Раніше Виконавчий комітет висував на розгляд Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я тільки одного кандидата.

Генеральний директор ВООЗ – головна технічна та адміністративна посадова особа організації. Його завдання – забезпечення реалізації політики організації стосовно її міжнародної діяльності в сфері охорони здоров я.

Обрано нового генерального директора ВОЗЧитайте: "Медична ефективність: складові елементи та формули"

Досвід:

2012-2016 — міністр закордонних справ Ефіопії. Керував роботою з узгодження Адис-Абебської програми дій. В її рамках 193 країни збов’язалися виділити кошти для досягнення Цілей в сфері стійкого розвитку.

2005- 2012 — міністр  охорони здоров’я в Ефіопії і керував комплексним реформуванням системи охорони здоров’я в країні, розширенням національної інфраструктури послуг з охорони здоров’я.

Обрано нового генерального директора ВОЗЧитайте: "Деонтологія середнього медичного персоналу"

Також доктор Тедрос Адханом Гебрейесус  займав пост:

  • голови Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією
  • голови партнерства «Відвернути малярію»
  • співголови правління Партнерства з охорони здоров’я матерів, новонароджених та дітей. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді