Внесено зміни до деяких законів України щодо окремих питань проведення медико-соціальної експертизи

Особам, які мають анатомічні дефекти та інші необоротні порушення функцій органів і систем організму встановлюється відповідна група інвалідності без зазначення строку повторного огляду.

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проведення медико-соціальної експертизи».

У пояснювальній записці до проекту цього Закону було зазначено, що на практиці мають місце непоодинокі випадки різноманітних порушень прав інвалідів під час проходження ними медико-соціальної експертизи, зокрема, у разі, коли певним категоріям таких осіб призначають необґрунтовані повторні медичні огляди з метою встановлення та підтвердження відповідної групи інвалідності.

Ухваленим Законом вносяться зміни до сьомої статті Закону «Про реабілітацію інвалідів в Україні». Таким чином, особам, які мають анатомічні дефекти та інші необоротні порушення функцій органів і систем організму встановлюється відповідна група інвалідності без зазначення строку повторного огляду.

Повторний медичний огляд з метою підвищення групи інвалідності таким особам у проводитиметься на підставі особистої заяви інваліда, його законних представників у разі настання змін у стані здоров’я і працездатності інваліда або за рішенням суду.

Порядок та умови надання відповідної групи інвалідності особам, які мають анатомічні дефекти, стійки необоротні порушення функцій органів і систем організму, їхній вичерпний перелік та перелік інших станів і захворювань, при яких відповідна група інвалідності встановлюється без зазначення строку повторного огляду, затверджуватиметься на рівні Кабінету Міністрів України.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8655

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді