Харківські медики їздитимуть на нових автомобілях «швидкої»

Харківська область отримала 97 нових спеціалізованих автомобілів екстреної (швидкої) медичної допомоги.

У Харкові на площі Свободи відбулася урочиста церемонія вручення автомобілів. В ній взяли участь голова обласної державної адміністрації Ігор БАЛУТА та заступник голови Харківської обласної ради Людмила ДАВИДОВА.

За словами Ігоря БАЛУТИ, збільшення кількості санітарного транспорту та його оновлення поліпшать оперативність, ефективність і якість роботи служби в інтересах усіх тих громадян, хто її потребує, незалежно від місцезнаходження. Також оснащення нових спеціалізованих автомобілів дозволяє підготовленому персоналу виїзних бригад проводити інтенсивний курс терапії в ході транспортування.

Голова ОДА вручив директору КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Віктору ЗАБАШТІ сертифікат на отримання 97 нових спеціалізованих автомобілів екстреної медичної допомоги. Після чого він ознайомився з устаткуванням та оснащенням нових автомобілів.

Нагадаємо, за даними медиків, до сьогодні 198 автомобілів з наявних 226 потребували заміни у зв’язку із повним вичерпанням свого технічного ресурсу. Із отриманих 97 автомобілів 7 належать до класу «А-2» на базі «ГАЗ – ГАЗЕЛЬ» та 90 автомобілів класу «А-2», «В» та «С» на базі «Пежо Боксер». 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді