У МОЗ обговорили перспективи та проблемні питання створення регіональної системи охорони здоров’я

Зокрема, мова йшла про створення спеціальних госпітальних округів, розташування та кількість яких будуть залежати від густоти населення на території тієї чи іншої області

Як забезпечити надання якісної медичної допомоги на регіональному рівні? Це питання стало головним на спільній нараді Міністра охорони здоров’я України Олега МУСІЯ, провідних фахівців Міністерства охорони здоров’я (МОЗ), Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіонбуду), Світового банку, а також представників громадських організацій.

Зокрема, під час наради розглядались питання адаптації нової системи охорони здоров’я та територіальних адміністративних систем. Мова йшла про створення спеціальних госпітальних округів, розташування та кількість яких будуть залежати від густоти населення на території тієї чи іншої області.

Одним з головних питань стало фінансування регіональної медицини та видатків на неї. Зокрема, за словами Олега МУСІЯ, необхідно запровадити дворівневу систему фінансування закладів охорони здоров’я. На загальнодержавному рівні фінансуватиметься третинна високоспеціалізована медична допомога, а на регіональному — оплачуватиметься первинна та вторинна ланки, екстрена медична допомога. На думку Міністра охорони здоров’я України саме така система дозволить вирівняти фінансові ризики та забезпечить надання якісної медичної допомоги на регіональному рівні.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді