Направлення на лабораторне тестування матеріалу від особи, яка відповідає визначенню випадку COVID-19

UA RU
Щоб направити зразки матеріалів особи, яка відповідає визначенню випадку COVID-19, на лабораторне тестування, медичний працівник має заповнити відповідне направлення

Як нараховувати коронавірусні доплати 2021

Медпрацівник, який виявив особу, що відповідає визначенню випадку COVID-19, має зареєструвати випадок. Раніше потрібно було заповнити форми № 060/о «Журнал обліку інфекційних захворювань» та № 058/о «Екстрене повідомлення про інфекційне захворювання, харчове, гостре професійне отруєння, незвичайну реакцію на щеплення». Тепер слід вносити відповідні електронні медичні записи про коронавірус до Реєстру медичних записів, записів про направлення та рецептів в електронній системі охорони здоров’я.

Медпрацівник має:

Форма направлення міститься у додатку 4 до Стандартів медичної допомоги «СOVID-19», затверджених наказом МОЗ від 28.03.2020 № 722.

Направлення на лабораторне тестування матеріалу від особи, яка відповідає визначенню випадку COVID-19

Направлення на лабораторне тестування особи, яка відповідає визначенню випадку COVID-19

Скачати

Якщо особа з власної ініціативи тестується на SARS-CoV-2 методом ПЛР та діагноз «СOVID-19» підтверджується, то лабораторія повинна:

  • за наявності технічної можливості — внести відповідні медичні записи до Реєстру та передати інформацію про їх внесення надавачу ПМД, в якого обслуговується особа
  • за відсутності технічної можливості — передати результати дослідження до надавача ПМД, в якого обслуговується особа, для —
    • внесення відповідних медичних записів до Реєстру (за наявності технічної можливості) або реєстрації випадку за старим порядком (у паперових формах № 060/о та № 058/о, якщо немає технічної можливості)
    • клінічного спостереження, своєчасної медичної допомоги та запровадження протиепідемічних заходів

✅✅✅ Кому робити тест на COVID-19: три нові вимоги МОЗ

Лабораторне дослідження на ковід: методи

Лабораторне тестування на COVID-19 проводять за допомогою методу полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) методу імуноферментного аналізу (ІФА), методу імунохемілюмінісцентного аналізу (ІХЛА).

Зразки перших 5 позитивних випадків та перших 10 негативних, які відповідають визначенню випадку COVID-19 для тестування з використанням методів ПЛР, ІФА, ІХЛА, необхідно підтвердити:

  • лабораторними центрами МОЗ — у лабораторії ЦГЗ
  • всіма іншими лабораторіями — у лабораторних центрах МОЗ за адміністративно-територіальною належністю

Методики дослідження біологічного матеріалу для діагностики COVID-19 з використанням тестів на визначення антигену SARS-CoV-2, які застосовують для попереднього скринінгового обстеження, слід верифікувати в лабораторії ЦГЗ або лабораторних центрах МОЗ зігдно з Процедурою верифікації методики дослідження біологічного матеріалу з метою лабораторної діагностики коронавірусної хвороби (COVID-19) (додаток 15 до Стандартів). За результатами процедури складають протокол верифікації методики досліджень (додаток 16 до Стандартів).

Виявлення антитіл до SARS-CoV-2 має допоміжне значення для діагностики COVID-19 та основне значення для оцінки імунної відповіді на існуючу чи перенесену інфекційну хворобу.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді