Допуск працівників до роботи з наркотичними засобами: вимоги до персоналу

Які документи потрібні для підтвердження допуску медпрацівників до роботи з наркотичними лікарськими засобами? Як допустити новоприйнятого працівника роботи з наркотичними лікарськими засобами та прекурсорами? Читайте в статті!

Документи для допуску працівників до роботи з наркотичними засобами

Працівники ліцензіата, які мають відповідно до наказу доступ безпосередньо до наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, повинні мати:

  • довідки відповідного державного або комунального закладу охорони здоров’я про відсутність психічних розладів, пов’язаних із зловживанням алкогольними напоями, наркотичними засобами чи психотропними речовинами АБО довідки відповідного державного або комунального закладу охорони здоров’я про відсутність серед зазначених працівників осіб, визнаних непридатними до виконання окремих видів діяльності (робіт, професій, служби), пов’язаних з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів;
  • довідки Міністерства внутрішніх справ України про відсутність не знятої чи не погашеної в установленому порядку судимості за вчинення злочину середньої тяжкості, тяжкого та особливо тяжкого злочину або злочину, пов’язаного з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, у тому числі вчиненого за межами України.

Також пам’ятайте: в осіб, допущених до роботи із наркотичними засобами, має бути зазначено у посадовій інструкції, що до обов’язків належить, наприклад, «отримувати, зберігати, вести облік, використовувати тощо наркотичні (психотропні) лікарські засоби», а у розділі «Права» потрібно зазначити, що ці працівники «мають право отримувати, зберігати, вести облік, використовувати тощо наркотичні (психотропні) лікарські засоби».

Допуск працівників до роботи з наркотичними засобами: вимоги до персоналуЧитайте: "Стерилизация в автоклаве: безопасность, режимы"

Отримання довідок від нових працівників та оновлення документів

Отже, при отриманні ліцензії на право провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів до заяви додають довідки про відсутність судимості працівників закладу.

Після отримання ліцензії довідки на цих працівників оновлювати не потрібно. Якщо наказом керівника закладу до роботи з підконтрольними речовинами допускають нового працівника, цей працівник має пройти наркологічний огляд та надати довідку про відсутність судимості.

Тоді керівник закладу протягом місяця має надіслати до Державної служби України з контролю за наркотиками повідомлення, що новий працівник допущений до роботи із наркотичними засобами.

Допуск працівників до роботи з наркотичними засобами: вимоги до персоналуЧитайте: "Калькуляция медицинских услуг"

Зокрема, у повідомленні варто вказати повне прізвище, ім’я та по батькові нового працівника, посаду та додати копію локального наказу, копії довідки про відсутність судимості та сертифікат про проходження наркологічного огляду.

Жодним нормативним документом не визначено строк дії довідки про відсутність судимості.

При цьому постановою Кабінету Міністрів України «Про реалізацію частини шостої статті 7 Закону України «Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів» від 21.11.2007 No 1339 встановлено, що до роботи з наркотичними засобами не можуть бути допущені особи, які в установлений строк не пройшли наркологічний чи психіатричний огляд.

Якщо строк дії сертифіката закінчився, працівника не можна допускати до роботи з наркотичними (психотропними) лікарськими засобами.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді